© Rootsville.eu

Tomiko Dixon (US)
tiltle: Blues Arising
music: Chicago Blues
release date: 2019
label:
Grand Blues Music- Hoochie Coochie Music Bug, BMG
info artist:
Tomiko Dixon

© Rootsville 2019


Af en toe word je wel eens verrast. Nu dan ook, met de nieuwe cd van Tomiko Dixon. Tomiko, is zoals je misschien al kan vermoeden, de kleindochter van de grote Willie Dixon. Tomiko laat zien dat de muzikale erfenis van haar grootvader in veilige handen is. Ze levert explosieve arrangementen af waarmee je een podium in brand mee kan steken. Laat er geen twijfel over bestaan Tomiko heeft de genen van haar grootvader geërfd.

Dit is ondertussen al haar 4de plaat, de laatste “Grand Blues Music” dateert ondertussen al van 2016. Haar stem is geweldig en in de beste tradities van de grote blues diva’s als Koko Taylor. Ze heeft een unieke, rijke en verfrissende timbre. Op deze plaat combineert ze eigen werk als ‘It Don’t Make Sense, You Can’t Make Peace’, het leuke met een funky-tintje ‘You don’t Want To Mess With The IRS’ of ‘A New Day Arising’, met innovatieve versies van oude klassiekers, die zijn op haar eigen manier en met een eigen toets terug nieuw leven inblaast.

Zo begint de plaat met een wel heel speciale versie van ‘Little Red Rooster’ en brengt ze ode aan opa met ‘I’m Ready’. Dat ze met Koko mag wedijveren hoor je in haar versie van ‘Wang Dang Doodle’. Het enige rare wat ik aan deze plaat vind, is dat sommige songs worden herhaal, maar dan wel instrumentaal. Pas op, niet dt mij dat stoort want de arrangementen zijn heel knap en kloppen als een bus, maar dat kom je niet vaak tegen. Soit, dit terzijde…

Uit deze hele plaat kan je horen dat Tomika de blues met de paplepel heeft meegekregen. Ze werd geboren in de muziekwereld en de nalatenschap van haar legendarische grootvader. Ze eert dat en breit verder aan die erfenis. Tomiko's passie voor haar muziek is duidelijk en besmettelijk omdat ze de bluesmuziektraditie levend houdt door haar roots te eren door middel van nieuwe liedjes en speciale interpretaties van gekende bluesklassiekers. (Marcel)

tracks:

1. Little Red Rooster 
2. I'm Ready  
3. It Don't Make Sense, You Can't Make Peace      
4. It Don't Make Sense, You Can't Make Peace (Instrumental)      
5. You Don't Want to Mess with the IRS     
6. You Don't Want to Mess with the IRS (Instrumental)     
7. Wang Dang Doodle          
8. Heartache Blues    
9. A New Day Arising           
10. A New Day Arising (Instrumental)