© Rootsville.eu

Tomislav Goluban (HR)
tiltle: Chicago Rambler
music: Harmonica blues
release date: 2019
label: Blind Raccoon
info artist: Tomislav Goluban

© Rootsville 2019


Tomislav Goluban is misschien voor velen een nobele onbekende, maar ik had de man al zien presteren op het EBU in Toulouse voor Kraotië. Ik moet zeggen dat hij een pittig stukje harmonica kan blazen. Hij heeft al een aantal cd’s op zijn naam en nu is pas zijn nieuwste telg uitgebracht.

“Chicago Rambler "werd al opgenomen eind januari 2018  in de Chicago studio Joy Ride Global . Het album werd geproduceerd door Eric Noden en Tomislav Goluban zelf. Op de plaat enkel Amerikaanse muzikanten en niet van de minste. Eric Noden, Joe Filisko EG McDaniels en Kenny”Bleedy Eyes” Smith…”Golub zoal hij wordt genoemd ofte “De Duif” vertoeft in zeer goed gezelschap als je het mij vraagt.

Met dit nieuwe studioalbum bewijst Tomislav Goluban dat hij een topper is. In de 12 songs op zijn plaat uitgevoerd geeft hij de liedjes een "real deal" en bewijst Tomislav dat hij volledig in het bluesgenre thuis hoort.

“De duif” levert hier een schijf af van zeer goede kwaliteit. Songs met ballen en een swingende harmonica. Geen enkel nummer verveelt

Met dit album vervult Goluban zijn droom om door de muzikale straten van Chicago te dwalen, een stad die veel van zijn muzikale helden heeft voortgebracht en waardoor hijzelf een “Chicago Rambler” is geworden. Leuke aanrader.

tracks:

01. Pigeon Swing
02. Locked Heart
03. Bag Full Of Troubles
04. Jerry Ricks On My Mind
05. Can’t Find Myself
06. Home Made Honey
07. One Way Ticket
08. Do The Right Thing
09. Little Pigeon
10. Jerry Ricks On My Mind (Acoustic)
11. Searchin’ For My Baby
12. I’ll Go To My Cottage

musicians:

Tomislav Goluban: vocals, harp
Eric Noden: Gitaar
E.G. McDaniel: bas
Kenny “Bleedy Eyes” Smith: drums
Joe Filikso: harp