© Rootsville.eu

Tony McLoughlin (US)
tiltle: True Native
music: Americana
release date: november 15, 2019
label: Fuego
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Tony McLoughlin

© Rootsville 2019


"True Native" is de in Ierland geboren singer-songwriter Tony McLoughlin's zevende studioalbum. Met acht originele liedjes geschreven of mede geschreven door Tony, naast zijn interpretatie van 'If You Were a Bluebird', door de legendarische Texan Butch Hancock, werd "True Native" geproduceerd door een andere legende van de Americana en Country muziekgemeenschap, mede-Ier en gitarist, Philip Donnelly.

"True Native" werd opgenomen in "Gaf Studios", Tipperary, Ierland met Philip Donnelly's 'Mid Atlantic Rhythm Section' als huisband, met Joe Gallagher op bas, Gev Barrett op drums, Philip op slide en elektrisch, en Tony op akoestisch en elektrisch gitaar. De voortreffelijke harmonieën, geleverd door Jean Anne Chapman Tarleton, werden opgenomen in de Studio van Tom Harding in Nashville, Tennessee.

Liefhebbers van Cash zullen ongetwijfeld ook fan zijn van Tony McLoughlin mede doordat de klankleur wel gelijkaardig en ook nummers als "Blood on Blood" en "Flying Bird" doen je mijmerend terugdenken naar de hoogdagen van Cash, John Prine of een Townes Van Zandt. Tony is een charismatische live-artiest en heeft podia gedeeld met Steve Earle, Arlo Guthrie, Tony Arata, Tom Paxton, Janis Ian, Kinky Friedman, Dougie McLean, David Olney, Lee Roy Parnell, Irene Kelley en meer en blijft touren in Europa en de VS met zijn band, als duo en solo. Zijn live shows zijn spannend, elektrisch en opwindend en niet te missen.

Titeltrack "True Native" behoort tot de fijnste Americana die je vandaag de dag te horen krijgt. Nummers als "Below Zero " doen ook de rockers onder ons van dit album gaan houden daar waar "If You Were a Bluebird " dan weer voor de romantische zielen onder ons is. Aangenaam en lekker luisterend album. Het afsluitende "Mercury" is dan weer eerder een donker getint nummer, eentje met een knipoog naar Nick Cave.

tracks:

01. Blood on Blood
02. Flying Bird
03. The Colour of Spring
04. True Native
05. Here Come the Wind
06. Treeline
07. Below Zero
08. If You Were a Bluebird
09. Mercury