© Rootsville.eu

Toronzo Cannon (US)
tiltle: The Preacher, The Politician or The Pimp
music: Chicago Blues
release date: 2019
label: Alligator Records
info artist: Toronzo Cannon

© Rootsville 2019


Chicago bluesman Toronzo Cannon tart alle verwachtingen. De zinderende gitarist, soulvolle vocalist, singuliere songwriter en stadsbuschauffeur versmelt zijn gespierde, rock-geïnspireerde bluesgitaarspel met zijn originele, scherp gedetailleerde 'life-life'-liedjes, die zijn eigen bluespad doorkruisen.

Met de 2016 release van zijn Alligator Records-debuut, “The Chicago Way”, barstte Cannon op het internationale podium als een van de meest opwindende bluesmannen die decennia lang uit Chicago kwamen. Zijn live-uitvoeringen verdienen hem onfeilbaar veel kritiek en hordes wild enthousiaste fans. Nu, met de release van “The Preacher, The Politician Or The Pimp”, bouwt Cannon voort op de basis die hij heeft gelegd, en creëerde en definieerde hij zijn visie op hedendaagse blues.

“The Preacher, The Politician Or The Pimp” bevat twaalf songs van de hand van Cannion zelf, variërend van het brandende sociale commentaar van het titelnummer ‘The Preacher, The Politician or The Pimp’ tot de wrang vertelde, actuele waarheden van ‘Insurance’ tot het handelsmerk van Cannon’s humor met  ‘Stop Me When I'm Lying’ en ‘Ordinary Woman’. Hij wordt serieus in het beklijvende ‘The First 24’, de van Martin Luther King-geïnspireerde ‘The Silence Of My Friends’en met het ontroerende laatste nummer, ‘I'm Not Scared’.

Cannons laaiende gitaar en soulvolle zang staan ​​vooraan. Zijn songs zijn geïnspireerd door zijn diepe wortels in Chicago, de wijsheid van zijn grootouders en zijn jarenlange observatie van het publiek tijdens het besturen van een bus. Zijn liedjes vertellen tijdloze verhalen over gewone ervaringen op een ongewone manier.
Het betere werk!

tracks:

01. Get Together Or Get Apart
02. The Preacher, The Poltician Or The Pimp
03. The Chicago Way
04. Insurance
05. Stop Me When I’m Lying
06. She Loved Me (Again)
07. The Silence Of My Friends
08. The First 24
09. That’s What I Love About ‘cha
10. Ordinary Woman
11. Let Me Lay My Love On You

musicians:

Toronzo Cannon: Guitars, Percussie, vocals
Roosevelt Purifoy: Piano en  hammond
Marvin Little: Bas
Melvin "Pooky Styx" Carlisle: Drums

Nora Jean: Vocals op "That's What I Love About 'Cha"
Billy Branch: Harmonica op "Insurance"
Joanna Connor: Slide Guitar op "I'm Not Scared"
Lynne Jordan, Cedric Chaney and Maria Luz Carball: Vocals op "I'm Not Scared"
Bruce Iglauer als The Doctor op "Insurance"
Joe Clark: Trumpet
Mark Hiebert: Baritone Saxophone
Chris Shuttleworth: Trombone