© Rootsville.eu

Triggers and Slips (US)
tiltle: The Stranger
music: Country - Country Soul
release date: november 22, 2019
info artist: Triggers and Slips
promotion: KG Press Music

© Rootsville 2019


"Triggers & Slips" is een band die comfortabel is en niet in één genre past. Morgan Snow combineert klassieke country muziek met een rock-gestimuleerd geluid, passend omschreven als "Rock n 'roll met een country soul".

De band in Salt Lake City, opgericht in 2008, heeft hard gewerkt aan touring en het opbouwen van een fanbase in de westelijke helft van de VS. Ze brachten een titelloze EP uit in 2012 en een volledig album, Buffalo vs. Train in 2015. "Triggers & Slips" is een band rond Morgan Snow die samen met songwriting leadzang, akoestische gitaar en mondharmonica bijdraagt. Eerdere opnames hebben verschillende spelers gehad, maar één consistent was John Davis, die zowel op de EP als Buffalo vs. Train speelde, en Greg Midgley die op de eerste EP en The Stranger speelde. Nu, met hun tweede album, "The Stranger" is de band klaar om het nationale podium te betreden.

"The Stranger" telt 8 nummers en begint met een titelnummer. Het is een trippy, honky tonk-nummer doordrenkt met rock n 'roll. "The Stranger" zal de eerste single van het album zijn die wordt uitgebracht. "Blue Smoke" werd geschreven en gezongen door John Davis. Het langste nummer op het album, het werd live opgenomen in de studio. Het weeft en dreunt met elektrische gitaren die van elkaar spelen, die worden gespeeld door Davis en Page McGinnis.

"Old Friends" werd in één take live opgenomen op een inch tape. Gedreven door de akoestische gitaar, akoestische piano, bas en drums van Page McGinnis is dit het enige nummer met vioolspeler Kate MacLeod. Dit is een van de oudste nummers op het Triggers & Slips-rooster en een van de eerste nummers die Snow heeft geschreven. Het is een favoriet bij fans geweest en honderden keren live gespeeld. Het was te horen op de eerste EP, maar het heeft nooit echt het gevoel van live optreden vastgelegd, dus kreeg het nieuw leven met een bijgewerkte feel en toon voor deze plaat.

tracks:

01 The Stranger
02 Natchez Trace
03 Glass Window View
04 Blue Smoke
05 I'm Not Your Baby
06 Old Friends
07 Dig A Hole
08 Rooster

musicians:

Morgan Snow (Vocal, Acoustic Guitar, Harmonica)
John Davis (Vocal, Lap Steel, Dobro, Electric Guitar)
Tommy Mortenson (Bass, Vocal)
Greg Midgley (Piano, Organ, Vocal)
Page McGinnis (Electric Guitar)
Eric Stoye (Drums