© Rootsville.eu

Tweed feat. Gervis Myles (US)
tiltle: Love Strong
music: Funk, Soul, Blues
release date: 2018 (Europe), 2019 (Worldwide)
label: Independent
info artist: Tweed feat. Gervis Myles
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Dit album "Love Strong" van de funkformatie "Tweed" samen met Gervis Myles werd hier reeds uitgebracht voor de Europese tour van 2018 maar kent nu zijn release wereldwijd.

Tweed Funk werd opgericht in 2010 en kende in de States een algemeen succes door het uitbrengen van 4 albums. In 2017 kam hun frontman Jospeh "Smokey" Holman te overlijden en doordat er een Europese tour op poten stond werd er gezocht, en vonden ze zo Gervis Myles. Inallerijl werd er naar de studio getrokken om toch maar een album mee te kunnen nemen naar Europa waar er optredens waren geboekt bij onder meer de "Southern Blues Night" in Heerlen en in "The Maple" te Ertvelde.

In eerste instantie werd het album uitgebracht in een beperkte oplage om als promo materiaal dienst te kunnen doen op hun Europese tour en krijgt nu deze "Love Strong" wereldwijde aandacht. Het betreft hier een album met daarop 10 nummers in een mix van soul en funk.

Van 2010 tot 2017 werd de band geleid door Joseph "Smokey" Holman, die in de vroege jaren 70 onder Curtis Mayfield opnam. Tweed Funk heeft sinds 2012 5 Wisconsin Area Music Industry (WAMI) overwinningen voor de band en haar leden. In april 2016 bracht de band hun vierde CD uit, "Come Together", bestaande uit 10 nieuwe originele nummers. Tweed Funk tourde ter ondersteuning van hun nieuwe album door de Midwest- en oostkust van de Verenigde Staten.

In maart 2016 kreeg frontman Joseph "Smokey" Holman de diagnose multipel myeloom. De band nam een ​​pauze van 7 maanden in het laatste deel van 2016, terwijl Smokey een succesvolle stamceltransplantatie onderging. Na zijn behandeling keert de band terug naar het concert- en festivalpodium in 2017. In september 2016 noemde American Blues Scene Magazine Tweed Funk als een van de 14 ‘New Old Soul’ acts die je nu moet horen. Het artikel bevat soultrappen Sharon Jones & The Dap Kings, Leon Bridges, John Nemeth, Vintage Trouble, St. Paul & The Broken Bones en meer.

Op het album vinden we naast "Womon Don't Lie" van Luther Johnson ook nog 9 originals terug. Easy listening soul & funk die je dewillig in je zetel laat neervleien. Met onder meer het mooie "One More Dance" waarbij blijkt dat het aantrekken van Gervis Myles een goede zet bleek te zijn. Het blues aspect krijgen we op dit album met het door slide doordrongen "Dying Land" daar waar met nummers als "Walls" de funk en op het instrumentale "The Hustler" de soul wordt gepredikt.

tracks:

01. My Mountain
02. Love Strong
03. Thinkin’ You Can Take Some
04. One More Dance
05. Dying Land
06. Walls
07. Woman Don’t Lie
08. The Hustler
09. This Time
10. Tweed Is Here

musicians:

Gervis Myles – Lead vocals, Backing vocals on 6
Eric Madunic – Bass guitar, Lead vocals on 6; Backing vocals on 2, 10; Hammond organ on 2, 6, 10; Rhodes piano on 2
Dave Schoepke – Drums and Percussion
Randy Komberec – Guitars and Lead vocals on 9
Andrew Spadafora – Tenor Sax, Hammond organ on 3, 4; Rhodes piano on 1