© Rootsville.eu

Union Duke (Can)
tiltle: Golden Days
music: Folk - Bluegrass
release date: june 16, 2019
label: Self-released
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Union Duke

© Rootsville 2019


De lente in volle bloei en daar hoort ook de release van een ontzettend leuk folk album bij. Het folkkwintet uit Toronto, "Union Duke" brengen op 16 juni hun album "Golden Days" uit, een album dat al een tijdje geleden in Canada werd uitgebracht maar waarbij deze "Union Duke" nu hun pijlen richten op Europa.

Opgericht in 2008 door jeugdvrienden Ethan Smith, Jim McDonald, Matt Warry-Smith, en later samen met musici Will Staunton en Rob McLaren, zijn de jongens van Union Duke bezig geweest met live-optredens gepland door het hele land. "Union Duke" heeft ook een aanzienlijke hoeveelheid Canadese faam verzameld. De band speelde ooit live op de inmiddels uitgestorven Canadese show Canada AM.

Deze "Golden Days" bevat 13 nummers waarbij de credits voor alle nummers gaan naar de ganse groep. De muziek op Golden Days is perfect voor wie soms wat mindere dagen telt. Een album met aanstekelijke beats, opwindende tempo's en goed doordachte teksten zullen zeker dan een glimlach op je gezicht toveren.

Voor hun derde album, "Golden Days" heeft "Union Duke" dit live r opgenomen om de rauwe, vreugdevolle energie van hun concerten vast te leggen. Daarna vroegen ze de Grammy bekroonde mix-ingenieur Mark Lawson (Arcade Fire, Basia Bulat, Timbre Timber) om het album te mixen en zo tot leven te brengen. "Golden Days" neemt je mee terug naar je warmste herinneringen: nachten aan het meer, een fles whiskey rond het vuur, of gewoonweg zingen met je vrienden. Het album kijkt ook vooruit, reikend naar die lange, luie zomerdagen die je door de winter heen zullen houden.Het ene moment volg je banjo-muziek door een landweg. De volgende minuut voel je de pulsen van de versterkers.

tracks:

01. Heavy Wind
02. Baby Don’t Break
03. Got You on My Mind
04. Bird on the Wing
05. Right for Me
06. Golden Days (I’ve Been Down)
07. Torn in Two
08. Coffee/Whiskey
09. My Only Fighter
10. A Brief Romance
11. Reminder Song
12. Fare You Well
13. Chasing Headlights

musicians:

Jim McDonald (banjo, vocals)
Rob McLaren (electric guitar, fiddle, vocals)
Ethan Smith (guitar, vocals)
Will Staunton (bass, percussion, vocals)
Matt Warry-Smith (ukulele, percussion, vocals)