© Rootsville.eu

Various Artists
tiltle: 25 Years Anniversary
music: Blues
release date: june 14, 2019
label: Ruf Records

© Rootsville 2019


Laat de champagne maar knallen want hij het Duitse "Ruf Label" vieren ze feest. Het label met patron Thomas Ruf aan het roer richtte zijn label op als anker in Europa voor Luther Allison met een uitgave van het beste van. In 1997 kwam Luther te overlijden meer Thomas Ruf bleef zich verder inzetten voor Buitenlandse blues muzikanten om hier vaste voet aan de grond te krijgen. Een gevolg daarvan werd ook de nu gevestigde waarde als de "Blues Caravan".

Namen als Walter Trout, Royal Southern Brotherhood, Joanne Shaw Taylor, Mike Zito, Jeff Healey, Savoy Brown, Dana Fuchs, Bernard Allison, Samantha Fish en nog veel meer passeerden al die jaren de revue. Voor deze gelegenheid werd er nu een "25 Years Anniversary" album uitgebracht met daaraan verbonden een DVD.

Op de CD vinden we een passage terug van 14 nummers en helaas komen deze tracks zo goed als allen uit recente albums wat dan weer de inspanning over 25 jaar niet echt in de spotlights komt te zetten. Maar niet getreurd het is al bij al een fijne verzamelaar met daarop als opener Texas Honey van Ally Venable. Ook Jeremiah Johnson die we recent nog zagen op "Moulin Blues" is met "Straitjacket" van de partij. Wie zeker en vast niet mag en kan ontbreken is Luther's zoon, Bernard Allison".

Uit de uitzonderlijke anders klinkend album van Samantha Fish krijgen we het op popcorn gespeende "Chills & Fever", een eerlijk dit is een lekker in het oor liggend nummer. Ook Mike Zito en Vanja Sky uit de vorige "Blues Caravan" zijn van de partij en Vanja krijgen we aan het werk te zien op de 2019 editie van "Hookrock". De recente ontdekking bij "Ruf" noemt Michael Lee en ook hij brengt met "Weeds" eentje uit zijn nieuwe album. Vervolgens is het Ina Forsman die het woord neemt met "Get Mine" een funky floorfiller van formaat.

Ook nog te horen op dit album, een swingende Victor wainwright, Katrina Pesjak en "Faker" van de Nederlandse formatie "The Ragtime Rumours". Hiep Hiep Hoera voor Ruf Records....

tracks CD:

01 Texas Honey (Ally Venable)
02 Straitjacket (Jeremiah Johnson)
03 Backdoor man (Bernard Allison)
04 Chils & Fever (Samantha Fish)
05 Low Down (BB King Blues Band)
06 Deep In My Soul (Big Daddy Wilson)
07 First Class Life (Mike Zito)
08 Hard Working Woman (Vanja Sky)
09 Why Did You Hoodoo Me (Savoy Brown)
10 Weeds (Michael Lee)
11 Get Mine (Ina Forsman)
12 Boogie Depression (Victor Wainwright)
13. She's Coming After You (Katrina Pesjak)
14. Faker (The Ragtime Rumours)