© Rootsville.eu

Vegas Strip Kings (US)
tiltle: Jackpot
music: Blues - Tex-Mex - Zydeco
release date: february 22, 2019
label: Gutbukit Music
info artist: Vegas Strip Kings
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Verrezen uit de restanten van het Blind Pig project "Contino" zijn deze "Vegas Strip Kings" de nieuwe sound van de in Las Vegas verblijvende bluesband. Op hun debuutalbum "Jackpot" vinden we 13 tracks terug die een uitstekende blend bieden van blues, jump blues, zydeco en zelfs een snuifje Tex-Mex. De band bestaat uit Al Ek, Justin en Billy Truitt, Rob Erwards en de ons vertrouwde saxofonist Jimmy Carpenter.

Wanneer je jezelf op de beroemde las Vegas Strip waant lijkt het wel of je op een rollercoaster plaats neemt. Ook bij de interactie van deze "Vegas Strip Kings" krijg je datzelfde instinctieve gevoel. Twaalf nummers die je meenemen in een door speed gewaande bluesact. Openers als "Rotgut Run" en "It Ain't" zijn daar pracht voorbeelden van. Bij de eerste tonen van "Jesus On The Dash" zal er bij velen onder ons een smile op het gelaat verschijnen van Las Vegas tot in Texas door de sound die je toch doen wegdromen in de geest van Doug Sahm.

Ook "Screeching Halt" bevindt zich nog in deze tijdsgeest al helt dit nummer eerder over naar hedendaagse rumba bluesje. Rauwe rock 'n roll krijgen we vervolgens met "Take It Easy" en een dosis hedendaagse zydeco is het resultaat op "Back To You". Met het daaropvolgende talkin' bluesje "V8 Ford" bewijzen deze "Vegas Strip Kings" dat ze de nodige en vooral juiste diversiteit in hun nummers komen te steken.

Ook "Pawnbroker" brengen we hier aan onze kant onder in het rijtje "plezante blues" en zal op live concerten zonder meer een two step floorfiller worden. Afsluiten doen ze met een rockabilly infused uptempo nummer. "Sharp aAs A Razor, dat zijn ze wel die van de "Vegas Strip Kings". "Jackpot" brengt je zonder fout in een happy mood.

tracks:

01 Rotgun Run
02 It Ain't
03 Jesus On Th eDash
04 Lately
05 Screeching Halt
06 Take It Easy
07 Back To You
08 V8 Ford
09 Hold On
10 Pawnbroker
11 Left Of Me
12 Same Thing
13 Sharp As A Razor

musicians:

Al Ek: guitar, vocals
Billy Truitt: keys, accordion, vocals
Rob Edwards: upright bass
Justin Truitt: drums, percussion
Jimmy Carpenter: saxophone, vocals