© Rootsville.eu

Veronika Jackson (US)
tiltle: The Woman I Am
music: Acoustic Blues
release date: 2019
label:
Acoustic With Heart Productions
info artist:
Veronika Jackson

© Rootsville 2019


Veronika Jackson is een voorbeeld van de authenticiteit van akoestische folk-blues. Intrinsiek voert ze de Afro-Amerikaanse muziektradities uit die teruggaat tot rhythm and blues, gospel en soul, wat haar erfgoed is. Haar muziek werd beïnvloed door artiesten zoals Sarah Vaughn, Nancy Wilson, Rosetta Tharpe, Mahalia Jackson, Joan Baez. en Odetta. Veronika is verteld dat ze muziekliefhebbers herinnert aan bepaalde artiesten, maar ze zegt dat ze haar eigen sound heeft, ze imiteert niemand. Het geluid van Veronika is sterk en expressief en je voelt elke noot die ze zingt.

"Deze opname vertegenwoordigt akoestische folk-bluesvrouwen die me hebben geïnspireerd in mijn muzikale carrière: Odetta, Nina Simone, Elizabeth Cotten en Precious Bryant, samen met mijn originele composities.Deze vrouwen maakten de weg vrij voor velen via hun muziek, en ik erken hun inspanningen. " zegt ze zelf over deze nieuwe cd. Veronika is een akoestische folkartiest met de smaak voor  blues die zeldzaam en uniek is in de akoestische folk - bluesarena. Haar liedjes zijn als verhalen die worden verteld. Veronika is een van de meest genietbare artiesten in het akoestische folk blues-genre geworden.

Deze CD is een compilatie van folk en blues, de basis van haar erfgoed en die heeft ze op deze opname uitgedrukt. Individualistisch, sterk en vastberaden, Veronika Jackson is een zangeres die een cleane akoestische ritmische folkgitaar speelt met de Piemont-achtige vorm van gitaarpicking, die haar sterke expressieve stem begeleidt. Ze zingt vanuit het hart en Veronika heeft een stem die mensen naar haar toe trekt. Je kunt niet alleen voelen wat Veronika zingt, je kunt ook zien wat ze zingt. Je zult steeds opnieuw naar deze CD luisteren. Het is een soepele, easy listening , akoestische folk blues-opname. (Marcel)

tracks:

01. The Clouds Are Passing
02. Freight Train
03. Going To The Water
04. Good Hearted Woman
05. I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free
06. The Woman I Am
07. Harriet Tubman's Ballad
08. Go Down Sunshine
09. Morning Train
10. I Go To The Rock