© Rootsville.eu

Vin Mott (US)
tiltle: Rogue Hunter
music: Harmonica Blues
release date: january 18, 2019
label:
Blind Raccoon
info artist: Vin Mott

© Rootsville 2019

 

De definitie van passie is wanneer je meer energie in iets steekt dan nodig is. Het is meer dan alleen enthousiasme of opwinding; passie is ambitie die wordt gematerialiseerd in actie, waarbij zoveel mogelijk hart, geest, lichaam en ziel in iets worden gestopt. New Yorkse bluesman Vin Mott is een kunstenaar die aan die voorwaarden voldoet. Zijn tweede album, "Rogue Hunter," toont zijn liefde voor Chicago, Memphis, Texas en New Orleans 'bluestradities en dit samengesmolten met zijn skills voor songwriting en zijn passioneel harmonicaspel. Heel de plaat werd trouwens live opgenomen.

Deze geweldige schijf opent met een knal van een blues-harp en een sterke groove in 'Car Troubles Made Me A Good Bluessinger'. Vervolgens graaft hij verder met een Chicago-shuffle in ' Give Me Cornbread’. Het titelnummer 'Rogue Hunter' is een eerbetoon aan Bo Diddley door zijn 'Roadrunner'-licks te mixen met een Johnny Winter-geïnspireerde slide-gitaar op een house rockende boogie.

Het viertal lanceert vervolgens het barroomlied 'Ice Cold Beer', een partysong van jewelste. Mott speelt met een zekere dubbelzinnigheid op de zoete countryblues 'Honey' en Kirsty bonst hard op zijn contrabas op het vrolijke verhaal van 'Whistlin' By The Graveyard’. Mott draait dan het tragische verhaal van het leven tussen de verlaten fabrieken en straten vol met criminaliteit in de wijk 3rd Ward in New Jersey in de slow blues 'Paterson Is Crumblin'. '

Dean Shot klinkt als een jonge Hubert Sumlin op de shuffle 'I Got The Blues On My Mind'. De juke beat, 'Countin' On Them Chickens ', serveert volkswijsheid op een bedje van hete likjes. De sentimentele blues 'Fire To Your Flame' bevat dan weer een gevoelige mondharmonica en klint als een echte Sam Cooke klassieker. In ‘Please Mr. Devil', biedt Mott zijn ziel aan voor duivelse gunsten en meesterschap over de harmonica.

'Greaser' sluit het album af als instrumentaal dat het midden houdt tussen een harmonica en een surfrock klassieker. "Rogue Hunter" is een rauwe en opzwepende plaat en toont goed het enthousiasme dat Mott er heeft ingestoken en is een voorbeeld van het authentieke bluesgeluid waar ik zo gek van ben.

tracks:

01 Car Troubles Made Me a Good Blues Singer
02 Give Me Cornbread
03 Rogue Hunter
04 Ice Cold Beer
05 Honey
06 Whistlin' by the Graveyard
07 Paterson Is Crumblin'
08 I Got the Blues on My Mind
09 Countin' on Them Chickens
10 Fire to Your Flame
11 Please, Mr. Devil
12 Greaser

musicians:

Vin Mott: vocals, harp
Dean Shot: gitaar
Steve “Pretty Bpy” Kirtsy: bas
Matt Niedbalski: drums