© Rootsville.eu

Vince Ector Organatomy Trio (US)
tiltle: Theme For MS. P
music: Jazz
release date: 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Vince Ector

© Rootsville 2019


Theme For Ms. P, de vierde release van de veelgeprezen drummer en Vince Ector uit Philadelphia, is NU UIT en introduceert fans van het Organatomy Trio van de bandleider! Dit ensemble bevat Bruce Williams op saxofoons, Pat Bianchi op orgel ,en speciale gastgitarist Paul Bollenback.

Ector toont zijn arrangeervaardigheden op het openingsnummer van het album - het klassieke soulnummer 'Love Won't Let Me Wait', oorspronkelijk gecomponeerd door Bobby Eli en Vinnie Barrett, en werd een hit uit 1975 voor Major Harris. Het herinnert Vince eraan dat een "goed geschreven liefdeslied genres kan overstijgen en verloren herinneringen kan oproepen ..." Opgenomen in één dag - wat alleen een resultaat kan zijn van de simpatico-aard die duidelijk zichtbaar is tussen elk van de bandleden . "Theme for Ms. P" bestaat uit drie originele composities. De eerste melodie die door de Ector werd geschreven op het album, is nummer twee, 'Dex Blues', geschreven voor zijn zus, Linda Dexter. Hier reflecteert Ector op de moeilijkheid die je zou kunnen hebben om over dit deuntje te spelen naast zijn jeugdrelatie met zijn zus.

Een ander opvallend nummer van het album is het nummer van Benny Carter, 'The Courtship'. Het nummer werd voor het eerst geïntroduceerd aan Ector terwijl hij pianolessen volgde met James Weidman. Het nummer roept herinneringen op uit zijn jeugd aan zijn ouders die thuis dansen. Ector legt uit over het arrangement, legt uit: "Ik besloot een vampier van het type" Maiden Voyage "in de ritmesectie te plaatsen om Herbie [Hancock] te eren met behoud van de integriteit van de melodie." Thema voor mevrouw P is aangetrokken tot een afsluiting met "Sister Ruth" - een compositie van Don Patterson die een speciale plaats in het hart van de drummer inneemt. Ector herinnert zich vaak dat zijn vader hem naar Derson's Lounge in West Philly bracht om hem te zien, herinnert Ector zich: 'Don live zien had een enorme impact op mijn benadering van het spelen met een orgel en bereidde me voor op mijn eerste professionele opnamedatum, die met "The Mighty Burner" Charles Earland. Charles groeide ook op in South Philly. Die datum werd opgenomen in Van Gelder Studios, waar het nummer oorspronkelijk werd opgenomen in 1964. Ik kende ook de drummer, Billy James, heel goed toen ik deze muziek leerde spelen in Ortlieb's Jazz House in Philly in de vroege jaren 90 voordat ik kwam naar NYC.

tracks:

01 Love Won't Let Me wait
02 Dex Blues
03 The Courtship
04 Theme For Ms. P
05 Wives and Lovers
06 To Wisdom The Price
07 Renewal Revisted
08 Sister Ruth

musicians:

Vince Ector (drums)
Bruce Williams (alto & soprano saxophone)
Pat Bianchi (organ)

special guest:

Paul Bollenback (guitar)