© Rootsville.eu

Vítor Bacalhau (PT)
tiltle: Cosmic Attraction
music: Bluesrock
release date: 2017
label: Moby Dick Records
info artist: Victor Bacalhau

© Rootsville 2017


Dit album werd uitgebracht in 2017 maar door de "Portugese Showcase" op de Azoren zetten we het album nog eens in de spotlights...

Vítor Bacalhau is een Portugese rocker en bracht in 2015 zijn debuutalbum "Brand New Dawn" uit. Enkele jaartjes later van touren is er nu de opvolger "Cosmic Attraction". Het album werd zo goed als volledig "live" opgenomen met als producer de uit het zelfde label afstammende Budda Guedes. Ook op zijn nieuwe album laat Vítor Bacalhau zijn verfijnde bluesrock horen en blijft zo in de lijn van zijn debuutalbum.

De toonaarde op deze "Cosmic Attraction" is evenwel een beetje donkerder zoals ja al kan vaststellen op het anders wel levendige "Happy Man". Op het daaropvolgende nummer "Who Do You Think You’re Fooling" bevestigd hij zijn trouw aan de bluesrock. ook op rustigere nummers als "Old School" en de rockballad "I’ve Been Dreaming" blijven zijn klankkleur en gitaarrifjes de aandacht opeisen. Ook de vocale inbreng op "Ols School" van producer Budda Guedes is hier een meerwaarde.

Rock 'n roll dan met het stevig rockende " Let Your Soul Go Free" en zijn howlin' gitaar op titeltrack "Cosmic Attraction ". Met het dromerigere "Shooting Star" krijgen we dan een andere Vítor te horen. Diep gevoelig laat hij hier zijn veelzijdigheid als bluesrocker aan bod komen op dit nummer. "Walk Trough Fire" is zoals de titel het laat vermoeden, bijzonder vurig en zo hebben we kunnen kennismaken met Vítor Bacalhau met op deze "Cosmic Attraction" wel meer dan één nummer waardoor hij zich in de kijker komt te spelen. Een album waarmee je een indruk achterlaat.

tracks:

01 Happy Man
02 Who Do You Think You’re Fooling
03 Old Soul – Feat. Budda Guedes
04 I’ve Been Dreaming
05 Dirty Little Girl
06 Let Your Soul Go Free
07 Cosmic Attraction
08 Shooting Star
09 Walk Through Fire

musicians:

Vitor bacalkau :Vocals, Guitars, Backing Vocals.
João Ventura: Drums.
Luís Trindade: Bass, Fender Rhodes on “Walk Through Fire” – Additional Guitars, Keys, Backing Vocals.
Budda Guedes: percussion


Special guests:

Budda Guedes: Vocals and Guitar on “Old Soul”
Hélder Faísca: Backing Vocals on “Walk Through Fire