© Rootsville.eu

Voctave (US)
tiltle: Somewhere There's Music
music: Jazz
release date: 2019
info artist: Voctave
promotion: Kari-On Productions (Kari Gaffney)

© Rootsville 2019


Voctave is een cappella-groep met 11 leden uit het gebied rond Central Florida. Gevormd in de winter van 2015 door producer en arrangeur Jamey Ray, vertegenwoordigen de stemmen die hun artistieke arrangementen tot leven brengen een schat aan verschillende achtergronden en muzikale ervaringen. Groepsleden hebben een professionele achtergrond met Walt Disney World-entertainment, maar hun bereik stopt hier niet. Van gospelmuziek tot muziektheater, hedendaagse christen tot kapperszaak, popmuziek tot koorspecialisten, Voctave-stemmen hebben alles in en uit het a-capella-rijk bedolven. Leden van Voctave hebben over de hele wereld gespeeld en zijn te horen op talloze opnames.

Voctave heeft een nieuw album uitgebracht vol jazznormen. Dit album werd gearrangeerd door Jamey Ray en geïnspireerd door zijn liefde voor vocale jazzmuziek. De groep is geïnspireerd door groepen zoals The Swingle Singers, Manhattan Transfer, The New York Voices, Singers Unlimited en The Real Group.

Dit album neemt nummers van het Great American Songbook en voegt de stijl, warmte en breedte van het geluid toe dat Voctave populair heeft gemaakt. Het album heeft enkele zeer herkenbare titels en een aantal minder bekende nummers, die samen een prachtig pakket vormen voor de luisteraar die iets nieuws wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van de nostalgie van deze prachtige muziek. Het album bevat ook een bonusnummer van "Will not You Be My Neighbor" van Mr. Rogers 'Neighborhood. Voctave kreeg onlangs de naam Artists-In-Residence op het Rollins College, waar Fred Rogers alumnus was. Het college heeft nog steeds een hechte band met de familie Rogers en de groep vindt dit een grote eer en vond het geweldig om dit prachtige lied in dit project op te nemen.

tracks:

01. Orange Colored Sky
02. Somewhere Over the Rainbow
03. I’ll Be Seeing You
04. Zip-A-Dee-Doo-Dah
05. Moon River
06. Andrews Sisters Medley
07. The Summer Knows
08. On the Sunny Side of the Street/Give Me the Simple Life
09. Smoke Gets in Your Eyes
10. My Funny Valentine
11. Tribute to Ella Fitzgerald
12. Smile
13. Won’t You Be My Neighbor

musicians:

Kate Lott
Tiffany Coburn
Ashley Espinoza
Sarah Whittemore
Chrystal Johnson
EJ Cardona
Tony De Rosa
Jamey Ray
Kurt von Schmittou
J.C. Fullerton
Karl Hudson