© Rootsville.eu

Wanda johnson (US)
tiltle: Slow Dance
music: Blues
release date: 2019
label: independent

info artist: Wanda Johnson

© Rootsville 2019

 

Eenvoudig gezegd, Wanda Johnson is de beste blueszanger die South Carolina te bieden heeft. Ze kan omgaan met een langzaam brandende ballade met een zekere elegantie zoals in ‘Slow Down’ en vervolgens wat vurig gruis in een uptempo rocker gooien zoals bij het geweldige ‘Get Up’.

Maar de sleutel tot haar schittering is een complete understatement. Ze is nooit de clichématige bluesvrouw op het podium geweest, die te veel zong of in dramatische poses op haar knieën viel. Ze geeft er de voorkeur aan om haar stem te laten klionken, hetzij op klassiekers van Etta James  of Sarah Vaughan.

Natuurlijk, ze is in staat om gospel-achtige passie en jazz-achtige controle te hebben over haar songs zoals bij ‘One day’ of ‘You Want Me Back’, maar ze is niet iemand die zich overgeeft aan het theatrale. Met die vaardigheden in haar gereedschapskist, is het geen wonder dat ze algemeen bekend staat als "First Lady of Rhythm & Blues in South Carolina".

Dit bewijst ze ook op deze nieuwe plaat. Er zit wat jazz in, wat slowblues, een vleugje gospel en af en toe een vurige rocker. De plaat verveelt op geen enkel moment en is zeer aangenaam om naar te luisteren.

tracks:

01. Careful
02. Everything
03. Get Up (You Ain't Done Yet)
04. Good Night & Good Morning
05. Hide
06. One Day
07. Slow Down
08. Up Close
09. You Want Me Back
10. Your Love