© Rootsville.eu

Weather Advisory (Can)
tiltle: Make My Day
music: Blues-Boogie-Rockabilly
release date: 2019
label:
independent
info artist: Weather Advisory

© Rootsville 2019

 

Deze band was mij totaal onbekend, maar de titel deed mij denken aan de tijd van de Dirty Harry films: “Make My Day, Punk”. En ik moet zeggen dat de muziek van deze gasten mijn dag inderdaad heeft goed gemaakt. Een schijf vol met “feelgood music” dat swingt als de beesten.

Weather Advisory, een driedelige band uit Lunenburg County, Nova Scotia, speelt sinds 2008 samen in heel zuidwestelijk Nova Scotia. De band bestaat  uit een familiaal trio van broers en een zus. Ze brengen hun eigen interpretatie van hoog energische rock ’n roll, blues en pittige boogie gaande van de jaren 40 tot de jaren 80.

Van smokey bluesjams tot elektrische boogieriffen, Weather Advisory-leden voegen graag hun eigen, energieke stijl toe aan hun groter wordende lijst met originele nummers. Hun invloeden halen ze onder andere bij mensen als: John Lee Hooker, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, Otis Spann (pianist voor Muddy Waters), Fred Eaglesmith en George Thorogood, om er maar een paar te noemen.

De plaat opent met het stevige ‘Joe’s Boogie’, tune waar je tenen al van beginnen krullen en je de mieren in je benen voelt kruipen. En zo gaat het de hele plaat door met onder andere ‘Devil’s Trap’ of de ‘Drink Beer All day Boogie’ Hell yeah baby! Knappe versie ook van ‘St James Infirmary Blues’, zo eentje dat bij iedereen in de smaak valt. ‘Blueberry Special’ is er eentje op maat gemaakt van John Lee Hooker en met ‘Devil’s Trap’ sluiten ze deze schitterende schijf af met een accoustisch nummertje.

Dit is een album die iedereen zal bevallen want er zit nu eens geen enkel zwak moment in. Ik vermoed dat deze band live iedereen van de sokken blaast.

tracks:

01. Joe's Boogie
02. Make My Day
03. Devil's Trap
04. The Cure
05. Drink Beer All Day Boogie
06. St. James Infirmary Blues
07. The Still On The Hill
08. Fed Up Blues
09. Blueberry Special
10. Devil's Trap (Acoustic)

musicians:

Sam Wentzell op zang en gitaar
Sarah Wentzell op toetsen
Jeff Wentzell op drums.