© Rootsville.eu

West Of Eden (SE)
tiltle: Flat Earth Society
music: Folk
release date: february 22, 2019
label: West Of Music
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: West Of Eden

© Rootsville 2018


Het is sinds 2017 met "No Time Like The Past" dat we nog iets kwamen te horen van de Zweedse folk-formatie "West Of Eden". Het was tijdens hun Chinese en Anniversary Tour dat de eerste nummers van deze "Flat Earth Society" vorm begonnen te krijgen. Om het nieuwe album met de juiste spirit op te nemen namen ze hun instrumenten en trokken richting Schotland en Engeland, daar is het dat je de beste Folk muzikanten tegen komt.

Het was vorige zomer tijdens een week durende trip langs kerken en whisky bottelarijen dat ze samen met Damien O'Kane, John McCusker, Heidi Talbot, Duncan Chisholm en Jarlath Henderson deze "Flat Earth Society" kwamen te componeren. In de bus konden velen aan de dagdagelijkse realiteit ontsnappen in het gezelschap van akoestische gitaren, accordeons en violen. Het was zo dat ze zich voelden als een "Flat Earth Society".

Er werden 17 nummer sopgenomen waarna een selectie er nog 12 overbleven voor het nieuwe album en zo resulteerde in het 9de studio album van "West Of Eden". Meestal dromerige folkmuziek die je in een roos van onthaasting komt te brengen. Uit het album werd " Old Miss Partridge" als eerste singel geselecteerd met als gast vocaliste Heidi Talbot.

Eindigen doen ze met de weemoedige vioolklanken en het instrumentale "Rowbotham's Map" waarbij Zweedse en Schotse folk in een onwaarschijnlijke schoonheid in elkaar overvloeien. Na de opnamen konden ze met een gelukkig gevoel terug keren richting Zweden, dit met een rugzak vol herinneringen.

tracks:

01. Flat Earth Society
02. The Dwindling Of The Day
03. Horsehoofs & Primroses
04. Pretty Please
05. Kate, Are You Ready Now
06. Porcelain Days
07. Isak / Doris
08. Old Miss Partridge
09. Come Winter, He'll Be Gone
10. Vipers & Fireflies
11. Peacock Blues
12. Rowbotham's Map

musicians:

Lars Broman: fiddle
Martin Holmund: bass
Ola Karlevo: drums
Henning Sernhede: guitars & banjo
Jenny Schaub: vocals & accordion
Martin Schaub: vocals, acoustic guitars & piano

special guests:

Damien O'Karie
Heidi Talbot
Duncan Chisholm
John McCusker
Jarlath Henderson