© Rootsville.eu

Whocat (B)
tiltle: Joyful Rebellion
music: Alt-pop - Jazz
release date: march 15, 2019
label: Team 4 Action
promo: Filip De Groote (mail)
info artist: Whocat

© Rootsville 2019


De eerste maal dat ik met Sara Moonen in contact kwam was op een optreden als solo artieste in een support act voor het Canadese duo "Blue Moon Marquee" ergens ten lande. De bezieling en spontaniteit droop er zo vanaf en zo kwam ik te weten dat ze ook de frontvrouw was van de formatie "Whocat". Uiteraard wilde ik ook meer te weten komen over deze band. Hun habitat viel toen ergens tussen jazz en pop en zo kwam ik ze enkele concerten te volgen zoals ook in de iconische kroeg de "Blauwe Kater" te Leuven. Toen traden ze al aan als alternatieve popband en omdat ik onherroepelijk onder de indruk was gekomen van deze vier voortreffelijke muzikanten kleur ook ik voor de beschrijving van hun debuutalbum "Joyful Rebellion" eens graag buiten de lijntjes.


Photo Sara Moonen (2018) © Rootsville

Voor Sara begon het allemaal toen haar moeder ze stiekem inschreef om naar de muziekacademie te gaan. Op st moment stond de piano in het middelpunt van de belangstelling ten huize van Sara Moonen. Haar spontaniteit kende toen ook al geen grenzen en zo strok ze in het gezelschap van haar gitaar als tiener richting Barcelona. Ze speelde er als busker en leerde zo ook gelijkgestemde zielen kennen en zo viel alles in de juiste plooi voor haar geesteskind "Whocat". Samen met haar partners in crime, Joris Lindemans, Benoit Minon en Davy Palumbo begon ze zo aan de weg te timmeren en na enkel jaartjes is deze "Joyful Rebellion" de bekroning van het harde werk en het blijven geloven in haar doelstelling. Het album werd gerealiseerd bij 'Low Man's Land" in Brussel en wordt dit 11 nummers tellende album uitgebracht op 15 maart bij het label "Team 4 Action".

Opener van deze "Joyful Rebellion" is het vrolijke en speelse "All Good" en net als op het daaropvolgende "Juice Of Youth" wil Sara met deze nummers de samenhorige connectiviteit tussen de mensen en werelden muzikaal in beeld brengen. Met "Fishy Five" zoeken Sara Moonen en haar Whocat de jazzy kant op van zuiderse ritmes. "Silken Are My Dreams" is wat je kan noemen een eclectisch hoogstandje, een nummer dat op en top Whocat is. Het jazz aspect is bij Whocat nog niet helemaal uit beeld verdwenen, getuige "Bournonville" en het prachtige en filmische afsluitende "O".

Geweldig debuutalbum van deze Brusseleirs...

tracks:

01 All Good
02 Juice Of Youth
03 One Of A Kind
04 Fishy Five
05 Breeze
06 Silken Are My Dreams
07 Bournonville
08 The Prettiest Plays
09 Haze
10 Liar
11 O

musicians:

Sara Moonen: vocals, guitar
Joris Lindemans: double bass
Benoit Minon: electric guitar
Davy Palumbo: drums, percussion

guest musician:

Laurent Blondiau

release show: AB 23-03-2019