© Rootsville.eu

Wild Bill and The Railroad Cats (UK)
tiltle: Santa Fé Buffet
music:
Rock ‘n Roll – Rhythm & Blues
release date: 2019
label: Fish Fry Records
info artist:
Wild Bill and The Railroad cats

© Rootsville 2019

 

Deze band uit Ramsgate, United Kingdom werd gevormd in 2014. Na het uitbrengen van een eerste EP, zijn ze nu toe aan hun debuutalbum. Ze brengen stevige muziek met de pumping piano rock ’n roll van Wild Bill die ondersteund wordt door The Railroad Cats, waardoor een vintage sfeer vrijkomt en als je dit live meemaakt, je zeker de benen niet kan stil houden.

Wild Bill speelt sinds 1990 piano en was eerst een one-man-show die beschouwd wordt als een van de beste boogie woogie-pianisten in Kent. De plaat is opgenomen met originele apparatuur uit de jaren 40 en 50. Deze nummers worden rechtstreeks overgenomen van de banden die ze hadden opgenomen om die originele vintage geluidskwaliteit te behouden.

De plaat swingt als de beesten. 10 gave nummers waar de vonken zo van afspringen. De pumping piano van Wild Bill doet bijwijlen denken aan de jonge Jerry lee Lewis. Een complete mix van old school rock ’n roll en ryhthm & blues, en een stevige portie boogie woogie. Meer moet dat niet zijn om een knaller van een plaat te maken.

tracks:

1.The Truth
2.My Pal Mezcal
3.The Devil Is Out
4. 3 X 7
5. Late Again
6.Worn Out Souls
7.You Don't Love Me
8.Nurse Betty
9. Leticia
10.Santa Fe Buffet

musicians:

Bill - Piano & Vocals,
Paul - Guitar
Gin - Drums
Deven - Double Bass