© Rootsville.eu

Wooden Soldiers (NL)
tiltle: Selftitled
music: Indie-Folk
release date: november 27, 2019
label: Independent
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Wooden Woldiers

© Rootsville 2019


In 2012 ontstaan als akoestisch singer-songwritersduo, is Wooden Soldiers tot een zeskoppige band uitgegroeid. De eerste EP ‘First’ werd in november 2013 gereleased. Sindsdien won de band bekendheid door het winnen van ‘De Slag Om Stukafest’, deelname aan de finale van ‘Clash of the Titans’ en vele optredens, waaronder in Club 3voor12, Tivoli, Kytopia, Festival Mundial, Le Guess Who mini, Festival Tentstock en Festival the Brave ‘The Battle’. Ze stonden in de Popronde 2014 en speelden in de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland en de Amsterdamse Popprijs.

Op 21 januari 2016 heeft de band hun tweede EP ‘Second’ gereleased in Kytopia, die tot stand kwam door middel van een succesvolle crowdfundingsactie. In 2017 richtte Wooden Soldiers zich volledig op hun in 2018 om nu hun debuutalbum uit te brengen op 27 november 2019. Wooden Soldiers verkent de grenzen van het folkgenre met een diepe sound, gelaagde teksten verpakt in aanstekelijke songs die je nog lang bijblijven.

De perfecte close harmony zang kan je vergelijken met die van "CSN&Y" en wiegt je bij momenten in slaap daar waar ze dan weer met een ander nummer je meesleuren in een woeste storm. "My Name" werd laatst geselecteerd om als single te worden uitgebracht.

tracks:

01. Intro
02. You Know
03. Potion
04. City Lights
05. Carry
06. Fly On
07. Wind And Rain
08. The Joker
09. Garden Pt.1
10. Garden Pt.2
11. My Name
12. Crazy Town
13. I Do

musicians:

Frank Wolf: vocals, guitar, piano
Agnes Loonstra: vocals, guitar, piano, mandolin, ukelele, indian harmonium
Nora Iburg: vocals, synths
Jan van der Hoeven: bass
Bart van Gemert: drums
Marthe Lasthuis: violin