© Rootsville.eu

Wouter Planteijdt (NL)
tiltle: Bullhorn
music: Singer-songwriter
release: september 20, 2019
label: Zip Records
promotion: Hans Broere Promotion
info artist: Wouter Planteijdt

© Rootsville 2019


Naast de groep "Sjako!" brengt Wouter Planteijdt ook solo werk uit en zo is deze "Bullhorn" na "W" in 1998 en "Jotters Whiffle" in 2000 de derde creatie van deze zanger-gitarist. Met medespelers als drummer Mischa Porte en contrabassist Gerco Aerts kan je stellen dat met deze "Bullhorn" ook een nieuw akoestisch trio is opgestaan. "Rood" is de kleur van mijn aangezicht na het beluisteren van dit album en zo te moeten vaststellen dat Wouter Planteijdt voor mezelf een eerste kennismaking en openbaring is, dus sjkoesme.

Het album werd "live" en zonder dubs opgenomen en geeft een bijzonder natuurlijke weergave van hoe "Wouter Planteijdt komt te klinken. Rootsy met de flair van een doorgewinterde singer-songwriter, soms dan weer een beetje bluesy. Titeltrack is dan weer een staaltje van onvervalste en hooggewaardeerde Americana waarna we een eerder donker getinte "Manny's Funeral" krijgen. Stemmig is het meer dan dat bij het beluisteren van dit album. Soms intiem met nummers als "Aftermath Of You" dan weer losbandiger op "Woman" maar steeds met het nodige professionalisme.

Met het bluesy "Good Defeats Bad" komen we enigszins in de flow van een JJ Cale terecht daar waar bij "On Either Side" het er op lijkt of we de "Eagles" horen. Een akoestisch pareltje met als afsluiters een Waits-a-like "Serious Smile" en "Beauty Flies"....Beauty met een capital "B" dan wel.

tracks:

01 Everybody's Angry
02 Bullhorn
03 Manny's Funeral
04 Aftermath Of You
05 Woman
06 Her Head
07 Last Coat
08 Catherine Oh Catherine
09 Good Defeats Bad
10 On Either Side
11 Trial & Error
12 Tiny Flags
13 Slow Dance
14 Serious Smile
15 Beauty Flies

musicians:

Gerco Aerts: double bass
Micha Porte : drums, backing vocals
Wouter Planteijdt: guitar, vocals