© Rootsville.eu

Yellow House Orchestra (US)
tiltle: Pop
music: Latin Jazz
release date: august 02, 2019
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Yellow House orchestra

© Rootsville 2019


"Yellow House Orchestra" is een Latin jazz en rockband uit San Francisco en New York City. Hoewel de naam van de band is geïnspireerd op het huis van Michael Cerda in Californië, is het inderdaad een geel huis! Het is niet echt het fysieke huis dat betekenis ontleent eerder is het de essentie ervan.

Die essentie is er een van ontvangen, delen, genieten, toebehoren en opdagen voor wat de muziekwereld te bieden heeft. Dat vertaalt zich alleen in de songs van de band, bij elkaar gebracht door de muzikanten en hun vurige optredens. Onder de voogdij van een dergelijk dynamisch duo, dit collectieve kenmerken saxofonist Andrew Gould, trompetters Jonathan Powell en Pete Nater, trombonist Besarat Tafesse, drummer Robby Ameen, percussionisten George Delgado, Luisito Quintero en Camilo Molina, pianist Yeissonn Villamar, vocalisten Marco Bermudez, Carlos Cascante, Jeremy Bosch, Herman Olivera, Willy Torres (ook met percussietaken) en Chevy Chevis, evenals songwriter Chris Phillips die zijn talenten leent aan de compositie, de zang en gitaar op "79th Street Crosstown".

Deze "Pop" is de opvolger van hun debuutalbum "Orale Pues". Met een uitgebreide cross-culturele opstelling van de muzikale elite, is Pop een verzameling verhalen die uiteindelijk over openheid en integratie gaan, deel uitmaken van iets dat groter is dan zichzelf, en de erkenning dat het palet daarvan diverser en kleurrijker is dan we normaal zien. De echt symbiotische alliantie tussen bassist/ vocalist/gitarist en componist Michael Cerda - voorheen van El Desayuno, Big Breakfast en The Namesen 2019 GRAMMY®-winnende trombonist en arrangeur Doug Beavers, dient als de onmiskenbare drijvende kracht achter deze innovatieve nieuwe opname .

Dit negentien-stuk ensemble heeft een bewonderenswaardige mogelijkheid om pop of rock naadloos te laten samensmelten met Latin jazz en salsa. Yellow House Orchestra exposeert een magische combinatie van gedenkwaardige hooks verweven met wereldritmes en meertalige teksten. Met deze nieuwe release wilde Cerda in eerste instantie een Salsa opnemen door een beroep te doen op enkele van de beste muzikanten ter wereld, gevestigd in New York City.

In de loop van een jaar schreven en organiseerde Cerda en Beavers echter organisch hun weg naar een genre dat nieuw, maar toch vertrouwd en toegankelijk is. Hoewel er zeker vurige Salsa-nummers zijn zoals "Los Cenotes", gezongen door Herman Olivera (Eddie Palmieri), zijn er ook R & B-getinte nummers als "Outta Sight", gezongen door Cerda, met achtergrondzang van Chevy Chevis (Beyonce, Chaka Khan ). Het hoogtepunt van het hele album komt samen met de titeltrack "Pop", die aanvoelt als een klein beetje van alles!

Nooit is er een nummer geweest dat begint met rocken, maar op een muzikale reis gaat door funk, reggae, reggaeton en eindigt met salsa, met dank aan Jeremy Bosch, Carlos Cascante en Marco Bermudez (Spaans Harlem Orkest) die Spaanse coros zongen, en Herman Olivera doet mee aan Spaanse soneos. Hierop biedt de tweede release van de band, Cerda's originele melodieën en hooks gecombineerd met Latin-ritmes, een origineel, fris en gearticuleerd geluid.

tracks:

01. Pop
02. Got it Goin' On (feat. Willy Torres)
03. Outta Sight
04. La Peluca (feat. Marco Bermudez)
05. Los Cenotes (feat. Herman Olivera)
06. Celebrate (feat. Chevy Chevis)
07. La Manera (feat. Carlos Cascante)
08. Little Wing
09. From All Around (feat. Marco Bermudez)
10. 79th Street Crosstow (feat. Chris Phillips)