© Rootsville.eu

Zac Harmon (US)
tiltle: Mississippi BarBQ
music: Blues
release date: 2019
label: Catfood Records
info artist: Zac Harmon

© Rootsville 2019


Zac Harmon is geboren en getogen in Jackson, Mississippi en heeft zijn roots nooit verloochend, al zeker niet in zijn muziek. De sfeer van de zuidelijke Delta zweeft wel altijd rond op zijn platen en zo ook op deze, vers van de pers afkomstige nieuweling “ Mississippi BarBQ”. Dit is Zac’s eerste album voor Catfood Records.

Iedereen die een hart heeft voor blues en aanverwanten weet wat de man in zijn mars heeft en dat talent, etaleert hij hier weer op deze nieuwe schijf, bijgestaan door The Ray’s. Als singer/songwriter weet de man zijn platen goed te vullen, want 10 van de 11 songs zijn van eigen hand. Enkele knappe dingen bij, die wij op het laatste Hookrock festival al mochten aanhoren.  Zoals ‘Makin A Dollar Out Of 15 Cents’ of ‘Lord Save Me From LA’.

Al de rest van de plaat is van hetzelfde hoge niveau, dus kom je nooit voor echte verassingen te staan. Blues, soul en wat funk gaan hierbij hand in hand. Zac brengt op plaat wat hij “live” aan de man weet te brengen. Kwaliteit met andere woorden.

tracks:

 1. Gipsy Road
 2. So Cold
 3. Smoke And Mirrors
 4. Mississippi Barbq
 5. Desperate Love
 6. Baby Pleez
 7. Makin A Dollar Out Of 15 Cents
 8. Sunday Morning After Saturday Night
 9. Lord Save Me From LA
 10. Since You been Gone
 11. Knocking On Heaven’s Door

musicians:

Zac Harmon: gitaar en vocals
Bob Trenchard: bass
Richy Puga: drums
Johnny McGhee: gitaar
Dan Ferguson: toetsen
Mike Middleton : trompet
Andy Roman: alt sax