© Rootsville.eu

Zach Brock, Matt Ulery & Jon Deitemyer (US)
tiltle: Wonderment
music: Jazz
release date: july 16, 2019
label: Woolgathering Records
promotion: Lydia Liebman Promotions

© Rootsville 2019


Voor violist Zach Brock, bassist Matt Ulery en drummer Jon Deitemyer is hun debuuttrioalbum Wonderment een grote realisatie van afzonderlijke muzikale reizen die samenvloeien in een onmiskenbaar persoonlijk statement. Op 16 juli wordt Ulificial's Woolgathering Records uitgebracht en Wonderment bevat originele composities van alle drie de leden voor dit unieke viool/bas/ drumtrio. De bijna vijftien jaar durende muzikale relatie van de groep culmineert in deze spannende nieuwe gezamenlijke release.

Op deze twaalf-sporen collectie van originelen, bestrijkt het trio een breed scala van compositorische en improviserende grond: van Ulery's loping, oneven getimede "Nightshade" naar Brock's rijden en enigszins tongue-in-cheek "Cry Face" naar Deitemyer's post-bop getint "Wokey Dokey". Verwondering geeft prioriteit aan oprechtheid in zijn composities en uitvoeringen. Er zijn momenten van moedige improvisatie en voelbare energie en momenten van serene schoonheid en terughoudendheid. Er is duisternis en humor, en vooral een gevoel van zorg en eenheid dat alleen kan ontstaan ​​tussen musici die hun weg alleen hebben afgelegd, maar dan rond de creatieve haard bijeenkomen om opnieuw te verbinden.

Zach, Matt en Jon begonnen in 2005 samen te spelen in Chicago. Wat begon als een losse maandelijkse sessie groeide snel uit tot lokale optredens en diep persoonlijke muzikale connecties. Zach's verhuizing naar New York bood hem talloze mogelijkheden met ongelooflijke muzikanten (Stanley Clarke, Snarky Puppy, Phil Markowitz, Clarence Penn) en verdiende hem zelfs een Grammy Award en een 'stijgende ster'-onderscheiding van Downbeat Magazine. Matt is in alle opzichten uitgegroeid tot een productieve componist en uitvoerend artiest, met acht opnames als leider (drie op Dave Douglas 'Greenleaf Music-label) en uitvoeringen als bassist bij Greg Ward, Marquis Hill, Makaya McCraven en Eighth Blackbird. Jon is een lange tijd sideman met Patricia Barber en Matt Ulery's projecten, en heeft toerde met Garrison Keillor's "Prairie Home Companion." Hij heeft een opname van zijn eigen originele composities op platen van oren en ogen.

Al deze ervaring en creativiteit kwamen samen in 2014 toen het trio een nummer oplas voor Ulery's Greenleaf-album In the Ivory. De bedachtzaamheid, transparantie en uitdaging van het maken van muziek eiste meer kansen, en dus kwamen de drie muzikanten overeen om officieel een bonafide band te creëren. Mogelijkheden en prestaties ontstonden snel. Brock, Ulery en Deitemyer speelden als een trio (en met het Miami String Quartet) als de uitvoerders van het "Off the Hook Arts" -festival in Fort Collins, CO. Ze gingen in première "Become Giant", een belangrijk werk van Ulery voor string sextet + drums in opdracht van het Chamber Music Festival van Lexington om Zach te spelen, en trad op met een kwartet onder leiding van First Associate Concertmaster van de LA Phil, Nathan Cole.

tracks:

01 Wonderment
02 Mobile
03 Levelled
04 Cheyenne
05 Nightshade
06 Wokey Dokey
07 Cry Face
08 Cavendish
09 Pumpkin Patch
10 Yge Bieve
11 Above and Beyound
12 Happy Place

musicians:

Zach Brock, violin
Matt Ulery, bass
Jon Deitemyer, drums