© Rootsville.eu

Belle Star & The Boot Jacks (B)
Roots - Country Swing
De Floeren Aap Mechelen (01-03-2019)

reporter & photo credits: RR


info club: De Floeren Aap
artist: Belle Star

© Rootsville 2019


In "De Floeren Aap" zitten ze terug volledig op kruissnelheid en dus tijd om eens terug naar "'t putteke" in Mechelen af te zakken. Op de affiche prijkt "Bell Star & The Boot Jack" en laat dat nu de suprise act zijn geweest vorig jaar op de rootsdag van "Goezot in 't Hofke". Arianne Van Hasselt aka Bell Star met aan haar zijde gitarist Jimmy Hontelé zorgden vorig jaar zo maar out of the blue voor een verrassing van formaat. Ook onmisbaar in de band aanwezig zijn Dennis Tubs en Wim Geysels.

Goed op tijd de belangrijkste vergadering van het jaar verlaten om nog alvorens aanvang van het concert nog een babbeltje te slaan om eens poolshoogte te nemen hoever het staat met het aankomende album...luisteren en dan horen we het wel :-) Ook aanwezig ook hier in "De Floeren Aap" Jimmy's blues bro' van de "Travellin' Blue Kings", voorzitter van de Belgian Blues Challenge, drijvende kracht achter het label "Naked" en ook bij de "European Blues Challenge" is hij van onschatbare waarde, the one and only "de Winne". Gelukkig is zijn madam Maritine als zijn onvoorwaardelijke steun er ook bij.

09.45PM and time to rock 'n roll till' the cows come home met "Bell Star & The Boot Jack" en die brengen een uitstekende mix van country, country swing, rockabilly en rock 'n roll, een cocktail "Trés Belle" dus. Als je goed hoort is er zelfs een stukje Klezmer te horen zoals bij "Train With The Rumba Beat". Alles behalve surf al kan den Jimmy dat ook wel! Belle Star is voor mij een kruising tussen Billie Jo Spears en Patsy Cline en dus wordt het me een genieten met "Got A Lotta Rhythm". We zitten hier wel in "'t putteke van Mechelen" maar niet in putteke winter en dat komt vooral door de warme klanken uit Arianne's "Autoharp", een niet alledaags snaarinstrument dat ook wel eens opduikt bij Bluegrass bands en uiteraard vroeger bij June Carter.

Dit instrument neemt Arianne ter hand om één van hun originals ten beste te geven. Let All Of You" wakkeren deze "Bell Star & The Boot Jack" de honger naar hun debuutalbum meer dan aan. Zelfs "de Winne" applaudisseerde;-). De heerlijke roes van country geïnfecteerde muziek wakkerde ook de interesse aan bij enkele Kitties om met schuwe pasjes aan een stroll te beginnen. Met een Stukje Wanda Jackson en een mooie versie van "No Fun" komen we met Etta's "Tough Lover" aan het einde van "deel 1" en kan "den Ad" terug aan het werk.

Ook tijdens "deel 2" werden de aanwezigen verwarmd door de aanstekelijke sound van deze "Bell Star & The Boot Jack"waarbij Wim aan de grote cello ook telkens de backing vocals voor zich neemt zodat Jimmy en Dennis verder kunnen wet wat ze het best doen, speele! Go Cat Go, of moeten we zeggen "Please Mama Please" doet het rockabilly gehalte hier in "De Floeren Aap" stijgen. Na "Ramblin' Feeling" krijgen we met "Don't Cross The Line" terug een knap origineel nummertje voor de kiezen.

Een aangename avond met deze uitstekende "country & more" formatie, de aanstekelijke klankkleur van Arianne, het heerlijke string-werk van Jimmy en de meer dan ondersteunende ritme sectie met Dennis en Wim maakten er hier een geslaagde avond van en wachten we zo vol spanning op het album. Jimmy en de Winne zien we uiteraard terug tijdens de volgende editie van "Frührocken" in Eupen en daarvoor moeten we naar het Oost-Kanton op zondagmorgen 31 maart.

Maar voor het zover is zijn er nog zoveel events te beleven en moeten we ons haasten om "Chairman of the Board" Victor met de hamer te horen slaan om die eerdere vergadering van de avond af te sluiten met een laatste cheers voor de nacht, and the band played "Right Behind You". Morgen staat hier in "De Floeren Aap", "The Dynamite Blues Band" op he tpodium en geloof met die "Ollanders" geven van jetje! Wij zakken met onze voltallige "Azoren delegatie" af naar "Hageland Blues & Roots Night" voor alweer de 4de editie met onder meer "The Ragtime Rumours" kan je niet? Geen nood want die zakken hier op vrijdag 15 maart af naar 't putteke van Mechelen!