© Rootsville.eu

Lou Shields (US)
CD presentation "Cabin Sessions"
Pallieter Café Herselt (23-05-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info club: Pallieter Café
info artist: Lou Shield
booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019


Lou Shields kan je beschouwen als een artistieke duizendpoot. Deze uit Chicago afkomstige muzikant heeft zich thans gevestigd in Madison, Wisconsin. Wanneer hij op tour is gebeurt dit als een OMB en nog maar recent bracht hij een nieuw album uit met als titel "Cabin Sessions" (album report). Op de editie van "Goezot in 't Hofke" in 2015 kon je hem bewonderen tijdens de change-overs in de tent.

Zijn "country blues" brengt hij zonder al teveel franjes en dus recht voor de raap. Vanavond is hij te gast in "Palieter Café" te Herselt en de echte fans kunnen hem volgende week op dinsdag 28 mei nog aan het werk zien in de Gentse "Missy Sippy". Zijn wapens vanavond bestaan uit een resonator, een banjo, een neckrack met noeneke en enkele oude planken dienstdoende als footstompin' persussie.

Nummers als "Here We Go" en "Movin' On" komen uit Lou's nieuwe album "Cabin Sessions".de opkomst hier vanavond in het "Pallieter café" is er van divers pluimage wat meteen ook bevestigd dat de muziek van deze Lou Shields als breed mag worden geïnterpreteerd. Met al wel enkele albums op zijn actief kan Lou uiteraard ook grasduinen uit zijn oudere werk zoals "Travellin' Around" uit het album "American Relic" uit 2015.

Ook "61 HWY" komt uit datzelfde album en daarmee reizen we samen met Lou Shields richting way down south. In het algemeen kan je Lou's muziek beschrijven als country blues 'n roots maar wanneer hij zijn banjo ter hand neemt lijkt het wel of de "Appalachian Trail" volgen en ons zo midden in de muziek van een Bill Monroe komen te belanden. Bluegrass en folk komen dan gewoon bovendrijven. Na twee intense sets geeft Lou Shields hier met "Miss Me When You're Gone" van het duo "Brooks & Dunn" een waar statement als einde. Lou Shields was here! Op 28 mei ook nog in de "Missy Sippy" te Gent...