© Rootsville.eu

Dede Priest & johnny Clark's Outlaws (US/NL)
Blues - CD presentation "Crocuses from Ashes"
The Maple Ertvelde (01-07-2019)

reporter & photo credits: Marcel


info organisation: The Maple
info bands: Dede Priest & Johnny Clark's Outlaws

© Rootsville 2019


Nog maar net terug van een welverdiende vakantie, maar ondertussen roept de plicht alweer. Nog eens tijd om ons te begeven naar Eddy Wally Town voor het optreden van Dede Priest & Johnny Clarck’s Outlaws.

Dede Priest, de imposante Texaanse zangeres, heeft haar lotsbestemming in handen gegeven van Johnny Clarck en zijn Outlaws. Voor diegenen onder ons die de band nog niet kennen hebben we buiten Johnny Clarck (gitaar en zang) Ramon Oostenrijk aan de bas en Leon Toonen aan de drums.
De band brengt een mengeling van blues, rock en soul, waar de nadruk ligt op de stalen stembanden van DeDe. Onderussen hebben ze net een EP uitgebracht met als titel “Crocus From Ashes”. Gelegenheid dus om deze aan de massa voor te stellen.

Voor eens veel plaats in The Maple, want er werd opgetreden in een tent op de parking, een overblijfsel van de net gepasseerde Maple feesten en wat ons wat meer ademruimte gaf. Ik had ook niet de indruk dat er heel veel volk was komen opdagen, maar ik liet het niet aan mij hart komen, let the music play !

‘Did You plan To Leave me Now’ opende de debatten, met Dede op viool. Klonk al goed om te beginnen. Dan volgde ‘Wade In The Water’ uit de , in 2007 uitgekomen Lp “Candy Moon”. Vervolgens twee covers ‘Help Me’ van Sonny Boy Williamson en het onvermijdelijke ‘Hey Joe’ van Jimi Hendrix, waar Jimi’s snerpende gitaar werd vervangen door de viool , wat het geheel een  folky tintje gaf. Klonk volledig anders en het kon mij zeker bekoren. De band is een geoliede machine en ieder weet elkaar perfect te vinden en Dede laat haar gevoelens los in de songs en zingt vanuit het hart. Knappe stem die de emoties loslaat. Met ‘Crocuses’, ‘Superlovely’ en ‘Vermillion Allures’ , kregen we in de eerste set al 3 songs uit de laatset EP. Geen geleuter maar eigen werk over onderwerpen die zo uit het leven zijn gegrepen. Met ‘Drinking Again’ en ‘Flowers Under the Bridge’ werd de eerste set stevig afgesloten.

Na een korte pauze, nodig om hier en daar wat merchendising aan de man te brengen, ging deel 2 van start. Een zeer goede kopie van het eerste deel, waarbij Dede regelmatig wisselde tussen viool en gitaar. Met ‘You Are Gonna Rise’ en het geweldige ‘Texas Hurricane’ kregen we de laatste twee nummers te horen van haar laatste werk. Eén van de betere dingen was voor mij het schitterende ‘Lynched At the Crossroads’. Top. Ondertussen kwam het publiek was los, het had wel lang geduurd of kwam het door het nodige vocht? Joost mag het weten.

Stilaan reden we naar einde optreden met onder andere ‘Cotton Candy’ en ‘Jive Man’. Het publiek wilde echter meer en "MC" Ivan Bonne, hoefde ze daar zelfs niet voor opwarmern en met ‘Palace Of The King’ en ‘Spinning Down’ werd er afscheid genomen.

Weer een mooie avond. Goed optreden zonder een echte hoogvlieger te zijn, maar wel duidelijk vakmanschap maar voor mij een ietsiepietsie te statisch. Er ontbrak die kleine vonk om de boel op stelten te kunnen zetten, maar dat is misschien muggenzifterij, want kwalitatief was alles best in orde. Volgende afspraak met de bende van Zelzate is op 10 augustus voor hun jaarlijks festival, de Zelzate Blueshappening CU there !!! (Marcel) Nu vrijdag en zaterdag op naar "HOOKROCK"