© Rootsville.eu

Sinners & Saints (US)
The Cristal Live Sessions
Pallieter Café Herselt (04-07-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info artist: Sinners & Saints

© Rootsville 2019


Geloof het of niet maar de "Cristal Live Sessions" in het "Pallieter Café" blijven doorgaan dus trokken we met een "Gevarenwinkel" delegatie er naar toe voor het beleven van "Sinners & Saints". De roots van deze two-mand band ligt in Charlotte NC. Cheers!

Perry Fowler en Mark Baran brengen akoestisch country-like nummers die evenwel ook bij de souts aan een kampvuur van toepassing zouden kunnen zijn. Hun instrumentarium bestaat uit een akoestsiche gitaar, een harp neck, een staande bas en enkele percussie toestanden. De goede vibes die beiden op je los laten krijgen je er gratis bij. Schol!

Sinds de formatie van de band in 2011 heeft "Sinners & Saints" fans verzameld die zich richten op hun whisky en bier drinken, en een onweerstaanbaar optimisme etaleren, zelfs in donkere tijden. We zijn allemaal zondaars en we zijn allemaal heiligen, en we zitten er allemaal samen in. Cheers!

Op het instrumentale kan weinig worden ingebracht want dat zit wel snor. De nasele klankkleur van Perry is soms wel een euvel. Trouwens we zitten hier niet in North Carolina maar gewoonweg in het landelijk Herselt. "Cheers" wordt hier niet gebruikt als stopwoord maar eerder als dankwoord en komt zowat haast ieder nummer terug. Wat ook steeds weer terug komt is de stemming van de gitaar waardoor het er steeds op lijkt of de aanzet van "Dueling Banjos" gegeven wordt. Cheers!

Nummers als "Whiskey Drinkin" en "The Way" kan je ook terug vinden op het laatste album "On The Other Side" dat in 2017 werd uitgegeven. Wanneer het nummers betreft waar het ritme enigzins wordt naar beneden gehaald is alles best wel meer dan OK. De volledig akoestische versie van "The Meant" zonder ook maar enige vorm van versterking is zelfs een hoogtepunt op deze nog zomerse donderdag. Cheers!

"Sinners & Saints" van een levende benadering over storytellende ballads tot square dance aanzettende originals zijn goede ingrediënten om er een leuke avond van te maken, alleen...geen dueling banjos en we missen ook het kampvuur ;-) Cheers!

In het weekend zullen ze ons hier nu eens niet aantreffen want dan staat Hookrock met een pracht van een affiche op het programma. Santé! Kom "Ron de do Ron Ron" we zijn weg en laten die twee steunpilaren van "Gevarenwinkel" nog maar een beetje vergaderen, here comes the night, whoa-oh-oh-yeah. Rest er nog de vraag, Kurt wo bist du geblieben? Zum Wohl!