© Rootsville.eu

Johnny Mastro & Mama's Boy "Smokey" Brown (US)
Blues
Pallieter Café Herselt (11-07-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info band: Johnny Mastro

© Rootsville 2019


Door omstandigheden kwam Johnny Mastro en zijn Mama's Boys een verlengd verblijf te breien aan zijn "Scandinavian Tour". Een telefoontje naar diene van gazettenwinkel "De Noene" in Averbode (Den Huibbe) was voldoende om enkele extra gigs vast te leggen. Niet met voltallige band want Dean Zucherro zal wel in Brussel gestrand zijn en voor batteur Christophe Gaillot was het niet eens zo duur om terug richting Frankrijk te reizen. Rest er nog Johnny Mastro zelf en zijn vaste string bender Smokehouse Brown Dus zouden de depannage concerten afgewerkt worden als duo en dat geeft dan ook weer eens een andere kijk op Johnny Mastro & Mama's Boys.

De castelein van het "Pallieter Café" is nu niet bepaald de persoon die nee kan zeggen en dus krijgen we eens als afwisseling blues in het café van "de Witte" op deze Vlaamsche feestdag. Dit etablissement is gelegen in Herselt een voorstad van Varenwinkel waar volgende maand het gezellige festival "Gevarenwinkel" zal plaats vinden, en ook een vaste stek voor ons om iedere week iets nieuws te ontdekken. Meestal roots maar nu dus voor de verandering blues en zoals ze op het platteland stellen. Verandering van spijs doet eten. Vorige maandag leek het hier nog op de "Titty Twister" uit "From Dusk Till Dawn" met de uit Los Angeles afkomstige "Heathen Apostles" en hun "Americana Noir" maar nu komen we terecht in één van de juke joints van New Orleans. Niet meteen NOLA blues wat Johnny Mastro komt te brengen want de enige connectie met "The Big Easy" is dat hij er woont en leeft. Ook geen Cajun of Creool food maar gewoon een pizza van bij de pittaboer om de hoek als blues dinner. Gisteren waren ze nog te gast in de opnamestudio van "PC" aka Patrick Cuyvers alwaar ze in diens "Roots House" ook de blues liefhebbers lieten kennismaken als "Johnny Mastro Duo".

Het werd een totaal andere benadering van "Johnny Mastro & Mama's Boy's" als duo en het werkte wel. Eerst was het nog wat onwennig meer toch zou de avond van shuffles & boogies als duo tot zijn recht komen. Nummers als "Tonight We Ride" en "Cry To Me" kregen een intiem jasje aangemeten en we kregen een ingehouden Smokey op de "Golden Top" lichtjes overheersend door de chromatische smoelschuif van Johnny.

Op nummers als "Whiskey" en het zeer bekende "Judgement Day" groeiden beiden weer naar de hoogdagen als toen ze die beleefden als band. Met "If You Think I've Lost You" shuffle'den we stilaan naar het einde van een beheerste avond van deze "men in black". Anders maar ook goed. Als bisser vroeg Vic nog "Les Bicyclettes de Belsize" maar toen hoorde Johnny Mastro het in Keulen donderen. Ook de "Ronde van Frankrijk" ging zo aan hun voorbij. Morgen rond de middag de trein op richting Antwerpen, nog enkele concertjes meepikken en dan weer terug richting Noorwegen voor de hereniging van de "Johnny Mastro & Mama's Boy's".

Het was weer een gezellig weerzien met deze beide Blues bro's al vertoefde Smokehouse vorig weekend op "Hookrock" waar we nog eens getuige waren van een geweldige affiche. Het voelt altijd een beetje raar aan wanneer je met een buitenlandse blues muzikant aan het babbelen bent zonder dat hij op die plaats er een concert geeft. Ongedwongen eens niet over blues hebben geeft een gans ander maar zeer gemoedelijk gesprek als resultaat.