© Rootsville.eu

Carrie Nation and the Speakeasy (US)
Roots
Pallieter Café Herselt (22-07-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info band: Carrie Nation and the Speakeasy
booking: Rootstown (Kurt De Bont)

© Rootsville 2019


Er bestaat een gezegde dat zegt dat je de dag na een feestje best begint met hoe je de dag ervoor bent geëindigd. Deze waarheid als een koe in acht nemend trokken de burgervader van Gevarenwinkel en ikzelf daags na "Blues Peer" dan maar naar de culturele tempel "Pallieter" in Herselt. De ene met zijn E-bike de andere met de wagen.

Op de affiche stond daar "Carrie Nation and the Speakeasy". De regelmatige bezoekers weten dat roots muziek hier hoog staat aangeschreven en dat kon je zo merken. Als je het terras bekeek kon je haast denken dat het hier een ""sold out" betrof maar het waren die van de plaatselijke scouts die hier een feestje aan het bouwen waren als uitloper op onze Nationale feestdag. Ook heel wat roots people op de afspraak met daar tussen twee oude blues knarren. "Carrie Nation and the Speakeasy" stonden daags voordien als headliner op "Roots in 't Park" te Aarschot alwaar de organisatie en de plaatselijke biersteker hoogdagen beleefden. Met een opkomst van 1.500 bezoekers kunnen velen hier nog een puntje aan zuigen ;-). Carrie Nation dan maar...

Deze vrolijke "Brass 'n Grass Band" passeerden hier 4 jaar geleden ook al eens de revue toen wel onder een andere line-up. Deze high energy "Brass 'n Grass" band zijn afkomstig uit Wichita, Kansas en brengen onder de noemer van "Folk" een eclectische mix van bluegrass, ska, punk en NOLA.

Met nummers als "Anonymity" en "Al Least It Fits You" brengen ze u zowaar midden naar "Bourbon Street" en beleef je een Dixie moment alsof je midden in de "Big Easy" bent aanbeland. Muziek om gewoon van te genieten. "You're To Late" is dan weer een bluegrass nummer on speed. Ook de liefhebbers van dolgedraaide folkpunk komen hier aan hun trekken en zo soliciteren ze meteen voor een plaatsje op "Sjock" voor 2020.

Als kers op de taart halen ze hier zowaar een knap stukje boven waar ze hoge ogen mee zouden gooien in de "Second Line". Vijf topmuzikanten in een ruwe bolster en een vrolijke bende die zowaar mijn begrafenis mogen komen opluisteren. Roots klasse waarbij je de hitte zelfs gaat vergeten...