© Rootsville.eu

Hideaway (B)
Fonnefeesten
Lokeren (05-08-2019)

reporter & photo credits: Marcel


info organisatie: Fonnefeesten
info band: Hideaway

© Rootsville 2019


De tegenhanger van de grote Lokerse Feesten, zijn de Fonnefeesten. In tegenstelling tot hun “grotere” familie, gaan deze door in gezellige Princes Josefine Charlotte Park. Prachtige locatie in het centrum van Lokeren met een zeer mooi aangekleed decor. Daarenboven zijn de Fonnefeesten nog gratis en serveren ze de drank zowaar in een echt glas.

Hoewel beschouwd als het kleine broertje krijgen ze daar ook tal van grote namen op bezoek, maar ook vele kleine Belgische bands in alle mogelijke genres, waarop ook geen blues ontbreekt. Vanavond mocht de band met Brugse roots, Hideaway, de avond openen. Reden genoeg dus om richting Lokeren te trekken.

De jongens van Hideaway doen al meer dan 30 jaar hun ding en met succes, getuige al de grote podia waar ze al hebben gestaan. Hun muziek spreekt een groot publiek wel aan want jong en oud kunnen er zich wel in vinden. Na al die jaren bestaat de band nog steeds uit Ralph Bonte (zang en gitaar), Jean-Marie Herman (gitaar), Johan Guidee (drums), Eric Vandekerckhove (bas), Geeraard De Groote (sax) en Patrick Cuyvers (toetsen).

Hideaway is veel meer dan een gewone bluesband. Het is de ultieme en perfecte mix van alle mogelijke stijlen binnen het genre. De band slaagt er altijd in om een goeie drive in hun optreden te houden en ervoor te zorgen dat de luisteraar steeds geboeid aan het luisteren is. Ze doen dat omdat het repertoire zo gevarieerd is en enorm pakkend. Alles is aanwezig. Blues, wat soul, een beetje cajun, een streepje Louisiana, een tikkeltje rock… perfect gewoon.

Lekker weertje voor wat blues en met ‘Breakin’ Up the House’ werden de debatten geopend. Party time baby ! Gevolgd door ‘I’ll Play The Blues For You’. Met ‘Sweet Little Baby’ gingen we terug naar de beginjaren van de band. Gezien de mannen niet vies zijn van wat Tex-Mex, grabbelde Patrick zijn trekzak boven en knalde ‘When Rita Leaves’ door de boxen. Dat de mannen zich amuseren op het podium staat als een paal boven water. Plagerijen en clowneske streken zijn nooit ver weg en ze staan er allemaal bij met een grote glimlach, en wij ook. Met ‘Back In Louisian’ gingen we de swamps binnen en het mocht er stevig aan toe gaan bij ‘Mean Machine’ waarbij de aanwezigen uit volle borst konden meezingen.

De jongens hebben “de” drive en gingen verder met ‘Weekend Off’ en het geweldige ‘Members Only’ van Bobby ‘Blue’ Bland. Met het alom gekende ‘Mary Had A Little Lamb’ , met een schitterende bassolo van Eric, werd het optreden afgesloten. De jongens hadden de opdracht ruimschoots volbracht en wij kregen de gevraagde bisser en kijk, een beetje nostalgie, want we namen afscheid met ‘I Shall Not Be Moved’... sweet memories...

Aangename avond daar in Lokeren, en zelfs de aanwezige Rick De Leeuw, zag dat het goed was. Hideaway: Vakmanschap is Meesterschap !!!!

Marcel