© Rootsville.eu

Sarah and The Hattricks - Little Chris Busted in Rock
Plèkmuziek
De Venetiaen Hoegaarden (08-08-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: De Venetiaen
info bands: Sarah and the Hattricks - Little Chris

© Rootsville 2019


Ongelooflijk maar waar, na onze alcoholische orgie van vorige donderdag samen met enkele burgervaders, bleven we zelfs nog met drankbonnetjes op overschot en dus zat er niets anders op om terug richting Hoegaarden te trekken. Vorige donderdag was blues hier nog de rode draad oep de kiosk van het dorpsplein aan "De Venetiaen". Vandaag kiezen ze hier resoluut voor iets anders en zal Chris Van Nauw aka "Little Chris Busted in Rock" zonder meer hier de liefhebbers van rock hier aan een delirium helpen. De spits wordt evenwel afgebeten door de plaatselijke Sarah die op normale dagen pintjes staat te tappen achter den toog van het beruchte café hier in Hoegaarden, "De Venetiaen". Een dringende oproep aan de burgervader van l'Ecluse om een dorpje verder af te zakken leverde een duidelijk njet op, doemme doemme toch. Moest "La Popovic" hier staan hij zou zich nogal haasten :-)

Ook vorige donderdag dartelde ze hier nog vrolijk rond met fris getapte pintjes maar nu staat ze hier gewoon trots op het podium met aan haar zijde "The Hattricks". Veel is er niet van geweten van deze Leuvense spring in 't veld die al meer dan vijf jaar als troste "Hoegaardier" door het leven gaat. De band die aan Sarah's zijde staat zijn de Leuvense Hattricks' van Pikke Punk, ook geen onbekenden hier op deze "Plèkmuziek" en ze waren ooit zo belangrijk voor de Leuvense muziekscène, belangrijker zelfs dan de "Beatles" voor Liverpool. Wat ze brengen is tijdloze muziek en wie houdt daar niet van? En niet vergeten dat ze ooit "Het Depot" plat speelden...nog voor de Mike daar de scepter zwaaide :-)

Skjoesme maar toen "The Hattricks" furore maakten zat ik met mijn gedachte ver weg van de punk en dus ging ik na het concert aan Sarah maar vragen wie er mee speelden. Met het antwoord of de voornamen goed genoeg waren had ik dadelijk een allesomvattend antwoord ;-) Dus naast vocaal uithangbord Piet aka Pikke Punk was er nog Steve (Tucksin) als gitarist, Harry aan de "black & white keys" en Dieter achter de drums. Voor de naam van de bassist schudde Sarah nog oudje van Corry Konings uit de mouw...hoe je heette dan ben ik vergeten en naturellement een open voorzet. Niks mis mee natuurlijk want zelfs de "Eagles" vergaten soms elkaars naam :-) Ondertussen zag het hier ook weer zwart van 't volk.

Pikke Punk zijn vocaal draagvlak is nog verre van versleten en ook zijn "Hattricks" weten nog de juiste noten te kiezen, de punk die hadden ze blijkbaar in Leive gelaten. In de plaats daarvan kregen we een nummer dat eerder een X-mas carol kon zijn en een jazzy "All of Me". Wij hadden ondertussen al twee gratis pintjes verdient en kwam daar nog den tournee van de Toots bij. Santé en het idee om het sober te houden was toen al in de vuilbak gekieperd, net als de affiche van Gevarenwinkel...grrr.

Tijd voor Pikke Punk om samen een duet te brengen met dartele Sarah en bij het horen van hun versie van "To Make You Feel My Love" pakten de geliefden hier aanwezig elkaar nog eens goed vast. Dit nummer had uiteraard meer weg van de versie van "Adele" dan van het origineel van "Bob Dylan". Het duo had daarentegen meer weg van Eric Van Neygen en Sanne, dus veel te mooi ;-) Ook transformeerde Sarah zich nog in Dani Klein door het brengen van "Don't Cry For Louie". Een stukje rockgeschiedenis kregen we nog te horen met "I Got Life" uit de musical "Hair". Uiteraard mochten "Sarah & The Hattricks" niet van het podium zonder een bisser en dat werd dan ..."Don't Cry For Louie", Vaya Con Dios dan maar!

Afsluiter van deze tweede donderdag in augustus is er eentje van "'t Stad". Chris Van Nauw aka Little Chris draait al heel wat jaartjes mee in de Belgische sjowbiz. We kennen hem natuurlijk ook als gitarist van bij Paul Michiels, Soulsister, Boogie Boy, Geena Lisa, Floyd Matters en Motown Supremacy e.v.a.

Tijdens het socializing met onder meer die andere Leivense rocker Charly Verbinnen kreeg ik ook Chris van Nauw in het vizier en liet zo ook meteen de namen van zijn rockband optekenen. Chris kende zijn kompanen zelf met toenaam en dus kregen we naast Little Chris aan de six-string ook nog Nina Hermans als pure rockster en een ritme sectie die bestaat uit bassist Stan Da Man en drummer Sam Versmissen.

Deze Nina had zich ondertussen omgetoverd in een echte rockmadam. Zoiets als een kruising tussen Melissa Etheridge en Suzy Quatro. Een vrouwelijke Bon Jovi dus en we kregen ook waar voor ons geld, grapje uiteraard want deze "Plèkmuziek" is volkomen gratis. Van Thin Lizzy over Whitesnake met "Here i Go" langsheen een zinderende "Paranoid" van Black Sabbath. Niet voor lichtvoetig tuig maar het serieuze headbangers werk met een Little Chris als een jongere versie van een Keith Richards.

Met vorige week blues in de kijker en nu rock bewijzen die van "Plèkmuziek" dat ze genoeg diversiteit willen brengen. Alleen de extra traktatie van vorige week met de pikdorser bleef vandaag wat afwezig. Wij trokken verzadigd richting Jan en Mieke van "'t Nieuwhuys" voor een hartstochtelijk debat met een "Ollander" en een koffie. Slaap...hik...wel ;-). Nog dit, mijn "Chef de Orchestration" wist me 's nachts nog te melden dat we ook "Flower Power" van Greta Van Fleet hadden gehoord maar ik dacht toen al meer aan "Mr. Sandman", dus oogjes dicht en snaveltjes toe!