© Rootsville.eu

Patrick Tetreault & The Pride of the North Bank (US)
Americana
Pallieter Café Herselt (15-08-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info band: Patrick Tetreault & the Pride of the North Bank

© Rootsville 2019


Vandaag gaan we eens niet naar "Plèkmuziek" te Hoegaarden want na een paar dagen van relatieve rust komen we stilaan terug op toeren om het weekend van "Swing" aan te vatten. Dat doen we met een concert van de uit Vancouver afkomstige "Patrick Tetreault & the Pride of the North Bank". Iets vroeger dan vorig jaar zijn deze brengers van heerlijke Americana terug in het land. Plaats van het gebeuren "Pallieter Café" in Herselt. Helemaal uit Nederland waren ook onze bluesvrienden Nicolien en Wout van "Zilst Blues" reeds afgezakt naar deze contreien om zo al een stapje dichter bij "Swing" te staan. Den Hans ziet het graag gebeuren want dit koppel heeft als vaste eigenschap dat je ze gewoon niet buiten krijgt en zo al menige kroegen in België en Nederland wisten te sluiten:-) Gelukkig gaat het hier om een namiddag concert en dat scheelt uiteraard een slok op de borrel. Wie waren er ook, de bus van "Gevarenwinkel" naturellement. Binnen kon de "Ollander" van uit de buurt verbroederen met die van "Zilst Blues" en was ook Herenthout vertegenwoordigd, de Ronnie die wachtte nog op zijn pintje :-). Nog schoewe volk was er met Roels Celis met zijn madam om promotie te maken voor zijn "Living 29" concert van Guy Verlinde samen met Nils De Caster, dit op 20 september in de metropool Meulestee.

"Patrick Tetreault & the Pride of the Noth Bank" is al een mondje vol op zich en deze Amerikanen brengen een mix van Alt-country en Western Swing, Americana dus. Ze nemen je mee op een rollercoaster die je laten genieten van muziek die je doet denken aan een Townes Van Zandt tot de man in black himself, Johnny Cash. Voor Patrick Tetreault zelve is deze "Pride of the North Bank" een escape aan die andere groep uit Vancouver waar hij bij speelt, "The Pearls". De rest van de groep bestaat uit W. Buck Ryan en Scott Stevens. De promotie licht in de handen van "Surfing Airlines" en dus staan deze "Patrick Tetreault & the Pride of the Noth Bank" nog voor zware dagen. Morgen vrijdag en vandaag een feestdag, laat maar komen!

Na hun opener kwamen die van de "Pride of the North Bank" al vlug uit bij eentje van Elvis? Grrr...seffens toch eens tegen Patrick vertellen dat "That's All Right (Mama)" een nummer betreft van Arthur Crudup uit 1946. Diene witte heeft al genoeg van de zwarten gepikt tijdens zijn carrière. Van Tom Petty's "Wild Flower" over een liefdesaffaire met een zekere "Angeline" naar Hank Williams' zijn "Hey Good Looking" het was aangenaam toeven hier met deze "Patrick Tetreault & the Pride of the Noth Bank". Met eentje over bourbon, gewoon door de Pat omgetoverd als "Kentucky" zat het eerste gedeelte er hier al snel op. Na een korte pauze konden we terug genieten van de aangename klanken van de Hawaiaanse ukelele bas van W.Buck Ryan en de getalenteerde Scott Stevens op mandoline en fiddle, heerlijk!

De tweede set begonnen die van de "Pride of the North Bank" met een straffe versie van "Wagon Wheel" van de "Old Crown Medecine Show", een nummer waar ook Bob Dylan aan meegewerkt heeft en dat we ook kennen als gewoon "Rock Me Mama". Cash dat hadden we nog niet gehad en met de baritone stem van W.Buck Ryan kregen we dan "Folsom Prison Blues" van de man in black, en dat kon iedereen wel smaken. Den Hans had ondertussen de mama opgetrommeld want het tempo lag aardig hoog. Met "That Will Be The Day" van Buddy Holly en eentje van Dwight Yoakam was het liedje al uitgezongen van deze "Patrick Tetreault & the Pride of the Noth Bank" en dat was spijtig. Een tip voor den Hans, van de Gert geen groepjes aanpakken voor een namiddagconcert want gewoonlijk moeten die s' avonds ook weer ergens anders aan de bak :-(

Voor de bende hier werd het tijd voor frietjes en dan de valies pakken voor "Swing". Hans nog "vlug" enkele pintjes en voor den Theo ne straffe kaffee, da do ron ron...