© Rootsville.eu

Norman Beaker Band (UK)
Blues
Pallieter Café Herselt (09-09-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Pallieter Café
info band: Norman Beaker

© Rootsville 2019


Vorig jaar was deze "Norman Beaker Band" in ons landje te gast en wel om de heropstanding van café "Crossroad" te Olen te vieren. Een heugelijk moment toen omdat het nichtje van de "Chiet" zich liet overhalen om weer mee in het circuit te stappen. Voor het concert van vanavond bevinden we ons echter in het "Pallieter Café" bij den Hans en daar draait het de laatste tijd op volle toeren. Dit optreden wordt als voorloper richting "Nispen Blues" aanzien en ook vrijdag laatstleden waren ze hier in België nog te gast in de "B52" in Eernegem city.

Norman Beaker gaat stilaan richting kaap van "70" en dat kan al beginnen tellen. Zijn kompanen Nick Steed en John Sandham zaten luchtig aan den toog daar waar drummer Steve Gibson en de meester zelve in opperste concentratie zich hadden teruggetrokken in de "Green Room". Diegene die daar niet happy mee zou zijn was Maurice de waakhond van dit etablissement omdat zijn plaatsje nu werd ingenomen door die Britse rockers.

De twee trouwste fans hier in België van Norman hadden zich genesteld op de eerste rij met in het bijzijn van gewoon een thee'tje? Zo zie je maar dat je vandaag de dag van niets nog hoeft op te kijken. Omdat ook wij het sober wilden houden kozen we voor gewoon een "Spa". Zelfs de kastelein kon het even niet meer volgen. De opkomst van muziekliefhebbers groeide stelselmatig en zo waren we plots in het gezelschap van een "Groene" en een "Poolreiziger". Plots werd de deur op militaristische manier open gegooid en zie daar was Norman's derde fan uit de contreien, "Kolonel Alain" en kon zo het concert beginnen.

Al vanaf "Natural Baby" ging de volumeknop van de man aan de "PA" serieus de hoogte in en was iedere verder conversatie haast onmogelijk geworden. Beiden zowel drummers Steve als diene van de "PA" moeten een serieus gehoorprobleem hebben en zo konden we het tweede nummer niet meer meezingen. Gelukkig kon die Beaker-adept naast me de nummers nog uit elkaar houden en kreeg ik zo assistentie. Een teken richting de geluidstechnicus werd beantwoord met de vraag...wa zegde?

Tijdens "It's Over" van John Mayall was het hek van de dam en kwam Pallieter Hans ons ter hulp. Eerst leek het erop of hij een rondje "viagra" van het huis wilde offreren maar het waren gewoon blauwe oordopjes, dus niet voor consumptie vatbaar. Met "Sitting on Top of the World" was het einde van de eerste de dan aangebroken en kon de box met merchandising open.

Na een kleine pauze was "Cheatin' Love" de aanzet om die blauwe rubberdingetjes terug in ons gehoororgaan te duwen en viel het gemoedelijke gesprek aan den toog dan terug tot "ground zero". De deur ging nog eens open en daar was ons "Suzanne" die ook voor alle zekerheid haar eigen earplus had meegebracht. "Breakin' Down" werd dan een slowbluesje waar onze slakkenhuis enigszins de geprikkelde gehoorzenuw terug in normale status bracht. Het werd allemaal nog gekker toen de voorzitter van de "Norman Beaker Fanclub" hier in België een rondje soep bestelde. De warmte in het café in samenwerking met de inname van anticoagulantia en daarbij een "hot" royco tomatensoepje werd een fatale combinatie en dus maar naar buiten met die handel. Den Hans die bleef er gewoon stoïcijns bij... of had hij het niet gehoord :-)

Ook Norman Beaker zag het heil er niet in om het "orkest" het zwijgen op te leggen en dus dramde ook Steve Gibson lustig door. De interactie met de "soup 'n roll" werd muzikaal vereenzelvigd met hun versie van "White Room" en helaas moest "Theo Beaker" dit hoogtepunt van "Cream" volgen vanuit de sanitaire afdeling van het café. Nog een modern bluesje kregen we met "Born Under A Bad Sing" van Albert King en konden we ons gaan opmaken voor een zinderend einde. Als een doekje voor het bloeden kon bij "Can't Be Satisfied" de gedeputeerde zich terug onder de menigte mengen en kregen we een drumsolo als extraatje aangeboden. Nog een funkadelic "Shakey Ground" en zo beleefden we ook terug de momenten van "Hitsville". Jesus has left the building en zo ook Vic en Suzanne. Donderdag 12 september krijgen we hier de bluesrock van het "Bill Roseman Trio" maar hopelijk zonder diene van de "PA" of wij zijn ribbedebie ;-)

Rest er nog de vraag was het een beleving of een belevenis en moeten we binnenkort nu echt richting "zee'tje" trekken ;-)