© Rootsville.eu

Stevie Simpson (UK)
Folk
't Stamineeke Webbekom
(05-09-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Stamineeke
info artist: Stevie Simpson

© Rootsville 2019


Normaliter zou deze zaterdag eens een vrije dag betekenen in mijn agenda maar dan was daar plots de aankondiging van "One Bloke One Mandoline" in "t Stamineeke" te Webbekom. "One Bloke One Mandoline" staat enkel en alleen voor de Brit Stevie Simpson die het instrumentarium van zijn "OMB" komt tot reduceren tot enkel een mandoline en een smoelschuif. "One Bloke One Mandolin", Stevie Simpson speelt sinds 2000 regelmatig op motorrally's en festivals in het Verenigd Koninkrijk en ontving bij elk optreden goede recensies maar ook telkens weer nieuwe fans. Intrigerend en dus hopelijk de moeite om naar Maaike af te zakken. Vandaag moet ik ook een beetje uit mijn "comfort zone" treden want de waardin hier is nogal streng en zo wordt het dan eerst maar recenseren met potlood en gom in de aanslag ;-)

"Stevie Simpson" bracht al 6 albums op de markt en zijn muziek is als een hardcore barkruk-troubadour. Rauw en geïnfecteerd door sigaretten en de single malt achteraf aan den toog, dus zo moest Maaike nog vlug naar de winkel, een blended Chivas zal ook al wel goed zijn zeker. Stevie is afkomstig uit het plaatsje "Basingstoke" gelegen in het Britse graafschap Hampshire, maar toen we aankwamen was de "single malt" al vervangen door een spa en een cola'tje. Wie ook present tekende was de Mario maar dan zonder Maurice ;-)

Voor zowat gans België was het 09.00PM toen Stevie richting mandolines trok, voor de aanwezigen in "t Stamineeke" 09.15PM. Hoofdzakelijk eigen werk dat Stevie Simpson ons hier brengt en dus wordt het gissen naar de titels. De inleiding van één van de nummers bracht ons tot een gezamenlijke "Yee Haw" yell die dan ook weer voor enige interactie zorgde. Als intro naar het nummer "Seaman" kregen we ook een stuk biografische inleiding over zijn leven en de liefde voor de zee, en zo werd "Yee Haw" al vlug vervangen door "Hi Hi Captain".

Dan toch weer terug naar de zee met een nummer over een boatsman en zo leek het erop of we hier bij Roland Van Campenhout's zeemansliederen terecht waren gekomen. We hadden ons verhoopt op een fijn stukje mandoline maar "diene bloke" gebruikte zijn instrument eerder als een gitaar. De storytelling bleef evenwel van een aangenaam allooi maar doorheen de verhalen ontstond de twijfel of het hier wel een echte Schot betrof. Met alle zekerheid was het wel een ruige (nuchtere) troubadour.

Drinkin' songs, yep die staan ook altijd wel garant voor een extra dosis ambiance zoals ook dat nummer over een "tricky woman". Was dat nu over Maaike of Anke? Onze besluitvorming was dat er een hemelsbreed verschil is tussen deze Stevie en diene Vaughan, so raise up your glass and say cheers, oei dat is dan weer een ander café ;-) Toch ook even noteren op maandag 14 oktober krijgen we hier niemand minder dan "Little Chris" in een akoestische bui, One love, One heart, Let's get together and feel alright...