© Rootsville.eu

Stef Paglia Trio (B)
Bluesrock - Rock
De Loods Aarschot
(10-10-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: De Loods
info artist: Stef Paglia

© Rootsville 2019


Het is maar dat dit voor gitaarvirtuoos "Stef Paglia" zo goed als een thuismatch is en dus mag er gewoon niets fout gaan hier vanavond in "De Loods". De laatste maal dat we Stef hier nog mochten begroeten dateert al van 15 oktober 2015. Toen een concert in het "Loodscafé" waar Stef de eerste stappen als frontman kwam te zetten en dit allemaal in aanvang naar zijn eigen "Stef Paglia Trio". Best wel een lange tijd en zo zullen de local fans hier vanavond zeker wel present tekenen.

Ondertussen heeft Stef een hele weg afgelegd en werd op 28 maart van dit jaar in de MOD te Hasselt zelfs zijn debuutalbum "Never Forget" voorgesteld. Een album met medewerking van Wayne Proctor en dat staat toch maar mooi aangevinkt op Stef's curriculum vitae. De vaste drummer van dit trio, Joel Purkess, wordt vanavond vervangen door eentje uit Limburg, Sven Bloemen. De derde radar in het geheel is bassist Geert Schurmans.

"Watch Out" is de opener van vanavond alsof Stef ons duidelijk wil maken dat we ons aan alles konden verwachten. Een nummer als "Crush On You" daar moet je niet doof voor zijn om te snappen dat geschreven is voor zijn liefde, eentje die hem dan ook steunt door dik en dun. Stef gaat in zijn nummers ook niet de soms dagdagelijkse realiteit uit de weg zoals met "Warmth Instead Of Cold". Een nummer waarop zijn beheerste solo een verhaal over huishoudelijk geweld komt te verbeelden.

Stef Paglia is opgegroeid met de blues en heeft daardoor zijn idolen als een "SRV" nog niet verloochend, getuige zijn versie van "Cold Shot" waarbij de Texaanse blues nu even vervangen wordt door de Testeltse rock ;-). Nog een cover krijgen we met "I Got It Made" van de Duitse multi-instrumentalist Hendrik Freischlader. Ook werk dat hoogstwaarschijnlijk op zijn volgd album zal verschijnen is "Blues Eyes" en daarin komt Sven met een drumsolo dan weer in de spotlights te staan. Voor iedere bluesliefhebber wat zal hij gedacht hebben toen Stef "Crossroads" aka "Cross Road Blues" van de godfather van de blues Robert Johnson onder handen kwam te nemen. Het absolute hoogtepunt van deel 1 is zonder meer het pakkend instrumentaaltje "Mystery Heaven" dat hij componeerde voor zijn vader.

Met dit "Stef Paglia Trio" komen de bluesrockers onder ons hier vanavond behoorlijk aan hun trekken. Veel van zijn nummers zijn uiteraard biografisch geïnspireerd zoals misschien ook wel het afsluitende "Mister Hatman". Met nummers als "Head Into The Unknown" en "Freedom" zitten we dan volledig bij het prachtige album "Never Forget" dat eerder dit jaar nog maar op de markt kwam. Hier vertrekken zonder bissers, allee Stef dan kende die van "De Loods" nog niet. Een stukje Hendrix dan maar met "Little Wing" en de real deal met "3 O'Clock Blues". "De Loods" in Rock, getekend Stef Paglia.