© Rootsville.eu

New Moon Jelly Roll Freedom Rockers (US)
tiltle: New Moon Jelly Roll Freedom Rockers vol.1
music: Blues
release date: september, 2020
label: Stony Plain Records
info artist: New Moon Jelly Roll Freedom Rockers

© Rootsville 2020


Dit is het eerste opname van de nieuwe "roots" supergroep, New Moon Jelly Roll Freedom Rockers: Charlie Musselwhite, Alvin Youngblood Hart, Jimbo Mathus, wijlen Jim Dickinson, en North Mississippi Allstars-leden Luther Dickinson en Cody Dickinson. Opgenomen in de Zebra Ranch Recording Studio in Hernando, Mississippi, zullen de 10 met blues doordrenkte tracks van sublieme rootsmuziek op New Moon Jelly Roll Freedom Rockers Volume 1 in het voorjaar van 2021 worden gevolgd door Volume 2.

De New Moon Jelly Roll Freedom Rockers ontstonden in januari 2008, toen muzikantenbroeders Luther en Cody Dickinson gingen zitten voor een gitaarjam met ex-Squirrel Nut Zippers-leider Jimbo Mathus, samen met bluesgrootheden Charlie Musselwhite, Alvin Youngblood Hart en wijlen Memphis pianist, producer en muzikaal stylist Jim Dickinson verzamelde zich voor een zelfbenoemde "hardcore blues" -opname onder de groepsnaam van de New Moon Jelly Roll Freedom Rockers.

Meer dan 12 jaar lang werd het bestaan ​​van die opname slechts vaag genoemd in interviews, en door die paar getuigen werd verwezen als een geweldige old-school opname. Het werd gedaan in één take off-the-floor gedurende een paar late avonden, waar de muzikanten allemaal in één grote cirkel in de studio zaten en rustig speelden tussen de microfoons, om beurten zongen in de kamer en ter plekke improviseerden. Maar ondertussen kwam het niet van de grond en de plaat bleef in de archieven verkommeren.  Het is een bewijs van de geweldige ervaring en het talent van deze gewaardeerde muziaknten dat ze op deze manier terloops een opname van deze kwaliteit uit hun mouw konden schudden, alsof de luisteraar daar samen met hen in de kamer was, met geklets tussen de nummers en commentaar, de klassieke structuren van de blues, samengetrokken en uit elkaar gehaald door enkele van de meest bekroonde leden van de blueselite. Dit album kruist de generaties nieuwe bluesrockers en klassieke bluesstaatslieden en is zeker en vast een aanrader in het genre.

De mannen bewijzen dat ze met hun ervaring en hun groot talent,  ze op deze manier terloops een zeer kwalitatieve opname uit hun hoge hoed konden toveren. Deze plaat is een duidelijke kruising tussen generaties nieuwe BluesRockers en Classic Blues Statesmen.

tracks:

01. Blues, Why You Worry Me (Featuring Charlie Musselwhite)
02. Pony Blues (Featuring Alvin Youngblood Hart)
03. Night Time (Featuring Jimbo Mathus)
04. Come On Down To My House (Featuring Jim Dickinson)
05. K.C. Moan (Featuring Charlie Musselwhite)
06. Let’s Work Together (Featuring Jim Dickinson)
07. Strange Land (Featuring Charlie Musselwhite)
08. Shake It And Break It (Featuring Jimbo Mathus)
09. Stone Free (Featuring Alvin Youngblood Hart)
10. Stop And Listen (Featuring Alvin Youngblood Hart)