© Rootsville.eu

A Choir Of Ghosts (SE)
tiltle: An Ounce of Gold
music: Alt-folk
release date: april 3, 2020
label: Greywood Records
info artist: A Choir Of Ghosts

© Rootsville 2020


James Auger AKA "A Choir Of Ghosts" is een uit Zweden afkomstige Alt-folk singer en brent op 3 april zijn nieuste album "An Ounce Of Gold" op de markt.
In navolging van de geweldige muziekvideo's voor de nummers "Southwest of the Moon" en "An Ounce of Gold" in 2019, bracht "A Choir Of Ghosts" op 14 februari "Sinner in Rapture" als nieuwe single uit. Nu de lente-tour “An Ounce of Gold” ook opdoemt, blijft de verwachting stijgen voor dit schitterende nieuwe album, dat mede is geproduceerd met de Canadese producer Terry Benn.

Na een subtiele intro volgt er het "Sinner in Rapture", een nummer dat na een intieme intro oveschakeld naar een bombastische storytelling song, waarbij er hierbij een volledig instrumentarium aan de bak kan. Een nummer ook waarbij je jezelf verdwaald voelt in de diepe wildernis van een Scandinavisch bos. Op "The Days Fade Quicker" krijgen we dan een totaal andere James Auger te horen waarbij zijn krachtige stem nog steeds als een rode draad doorheen het album dwaalt maar ditmaal kunnen we ook genieten van zijn fingerpicking gitaarspel.

Nummers als de titeltrack en "Outside The Window" geven beter het totaalpakket weer dat "A Choir Of Ghosts" ons hier komt voor te stellen. Energieke folk die wortden voortgestuwd door de drums, een banjo en de alom aanwezige snaren. Met "Southwest Of The Moon" zijn we dan toe aan een spaarzaam geïnstrumenteerde rust waarna sfeer het keyword is bij de resterende nummers. Op "Better Off Alone" overstijgt de akoestische country geïnspireerde gitaar de rest van de instrumenten maar blijft het in de eerste plaats aangenaam luisteren naar deze "A Choir Of Ghosts".

tracks:

01 Intro
02 Sinner in Rapture
03 Outside The Window
04 The Days Fade Quicker
05 An Ounce Of Gold
06 Southwest Of The Moon
07 Driving Home
08 The Water
09 Better Off Alone
10 Human
11 The Taste Of Smoke