© Rootsville.eu

Aaron West (Aus)
tiltle: Blues Night - Live In Brisbane
music: Blues
release date: 2020
label: Independent
info artist: Aaron West

© Rootsville 2020

 

Opgegroeid in New South Wales, Australië, begon Aaron op 10-jarige leeftijd gitaar te spelen nadat hij werd geïnspireerd door Stevie Ray Vaughan. Hij werd beïnvloed door de platencollectie van zijn vader, vooral door geweldige bluesmuzikanten zoals BB King, Buddy Guy, Little Walter, Jimmy Reed en Howlin ’Wolf.

Hij begon professioneel muziek te spelen tijdens de middelbare school. Na de middelbare school werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Muziek op zowel jazzgitaar als jazzzang, waar hij twaalf maanden muziektheorie studeerde voordat hij vertrok om een ​​korte-termijn docentschap aan te nemen. Sindsdien heeft hij zijn brood verdiend met muziek.

Na jaren sideman-muzikant te zijn geweest - andermans muziek te hebben gespeeld - is Aaron zijn eigen band gaan leiden, waar hij de muziek kan spelen die hem opwindt; de legendarische Afro-Amerikaanse stijlen van Soul, Blues, Funk, Jazz, Gospel, R&B.

Op deze plaat echter, opgenomen tijdens een live performance in Brisbane, speelt Aaron vooral werk van anderen en er zitten wel fijne dingen tussen zoals ‘Make Me A Pallet On The Floor’ van Mississippi John Hurt, 4Pride And Joy’ van Stevie Ray, ‘It Hurts Me Too’ dat ooit als eerste werd opgenomen doro Tampa Red, ‘Dust My Broom’ van Robert Johnson of één van mijn favorieten Leadbelly’s ‘Bourgeois Blues’.

Ondanks het feit dat het hier om covers gaat, bleef ik het toch een aangename plaat vinden, en het is eens wat anders zo blues “down under”

tracks:

01. Going Down (Live)
02. Make Me A Pallet On The Floor (Live)
03. It Hurts Me Too (Live)
04. On Your Way Down (Live) (Feat. Kirk Lorange)
05. Pride And Joy (Live) (Feat. Chris Stevenson)
06. Love In Vain (Live)
07. Dust My Broom (Live)
08. Bourgeois Blues (Live) (Feat. Kirk Lorange)
09. Bright Lights Big City (Live)
10. I'll Play The Blues For You (Live)