© Rootsville.eu

Abby Girl & The Real Deal (US)
tiltle: Calling Me Home
music: Rockabilly Blues - Rhythm 'n Blues
release date: november 06, 2020
label: Little Red Hen Records
info artist: Abby Girl & The Real Deal

© Rootsville 2020


Abby Girl & The Real Deal is een opkomende band die geliefd is om zijn levendige, soulvolle vertolkingen van vroege R'n'B-, blues-, gospel- en rootsrock-rariteiten. Hun "Calling Me Home" valt op door het selecteren van covers die niets dan joy 'n fun brengen. Voor de liefhebbers van fijn rockabilly blues en onsterfbare rhythm 'n blues zal dit 13 nummers tellende schijfje uiteraard niets dan onuitwisbare herrineringen met zich mee brengen. Ze trad in het verleden ook op met Wanda Jackson en haar klankkleur is daar zeker niet vreemd aan.

Na de rockende opener "I Love You" is er "I've Got A Feeling" dat we ook uiteraard kennen van Ray Pate en zijn Rhythm Rockets. Alle remmen los natuurlijk wanneer Jimmy McCracklin's "Georgia Slop" door de speakers galmt. Mooi is zonder meer de high school plakker "Hurt Me", een nummer dat ons vele jaren terug brengt en zo ons ook laat ontdekken dat de tijd niet stil komt te staan.

Popcorn liefhebbers onder ons zullen haast onmiddellijk bezwijken onder het ritme van "Puppet on a String" gevolgd door de rhythm 'n blues floorfiller "Burnt Toast, Black Coffee" van Mike Pedecin uit 1961. Om onze fans van "The Popcorn" , The Golden Gate en voor mezelf ook "De Viertap" gewillig te zijn staat er ook de skastamper "Let the Mama Hold You" en staan de herrineringen van destijds weerom fris in ons geheugen gegrift. Afsluitend is er nog "In The Basement" van icoon Etta James en Sugar Pie DeSanto. Niets nieuws onder de zon, maar hé deze "Abby Girl & The Real Deal" hebben me in deze donkere dagen toch kunnen plezieren.

tracks:

01. I Love You
02. I've Got a Feeling
03. Calling Me Home
04. Palm of Your Hand
05. Georgia Slop
06. Hurt Me
07. My Heart Began to Sing
08. Puppet on a String
09. Burnt Toast, Black Coffee
10. Let the Mama Hold You
11. Let's Kiss and Make Up
12. Two Wrongs Don't Make a Right
13. In the Basement