© Rootsville.eu

Adam Karch (Can)
tiltle: Everything Can Change
music: Country Blues
release date: february 07, 2020
promotion: Sarah French Publicity
info artist: Adam Karch

© Rootsville 2020


Hoewel Adam Karch uit Montreal komt, belichaamt zijn muziek de geest van Americana als een schilderachtige rit door het land. Hij speelt een hybride akoestische blues die bestaat uit nauwkeurig fingerpicking dat spelers zoals Chet Atkins en Kelly Joe Phelps herinnert, samen met een innovatieve percussietechniek die grondig modern is, hoewel op de een of andere manier oorspronkelijk en verankerd in traditie.

Adam bezit een rauw talent dat duidelijk was vanaf de eerste keer dat hij de gitaar op jonge leeftijd pakte. Op 14-jarige leeftijd was hij frontbands, headlinerclubs en een oogverblindend publiek met zowel zijn pittige gitaarspel als soulvolle zang. Op 7 februari 2020 zal Karch zijn ambitieuze en meest succesvolle opname tot nu toe uitbrengen.
 
"Everything Can Change", zijn vijfde album, bevat 11 nummers die niet alleen Karch's ongelooflijke en brede talenten als gitarist en vocalist laten zien, maar ook zijn vaardigheden als songwriter. Over de titel van het album en zijn thema's, Karch zingt dat het niet uitmaakt in welke situatie je je bevindt, het kan in een oogwenk veranderen.

Hoogtepunten op "Everything Can Change" zijn opener "It’s Your Song", een nummer voor iemand die verdwaald en kapot is en niets meer over heeft, kan de schoonheid van muziek je over obstakels heen dragen, zegt Karch. "Fair Verona Blues" een donkere versie van het verhaal van Romeo en Juliette, gespeeld in de RL Burnside-stijl van hill country blues, een akoestische variant op de klassieker van JJ Cale "After Midnight". Dan is er ook nog een rijke fingerpicking-versie van de folkklassieker' Don't Think Twice, It's Alright 'van Bob Dylan.
 
Met zo'n diep respect voor en begrip van blues en rootsmuziek, kunnen de opnamen en live-uitvoeringen van Karch de harten en zielen van het publiek over de hele wereld raken. Voor fans van blues, roots en folkmuziek voelt "Everything Can Change" als thuiskomen.

tracks:

01. It’s Your Song
02. Fair Verona Blues
03. After Midnight
04. In The Wintertime
05. Everything Can Change
06. Porch Groove (Sunday Morning)
07. Bitter Harvest
08. Don’t Think Twice, It’s Alright
09. Preachin’ Blues (Up Jumped The Devil)
10. Life
11. Porch Groove (Saturday Evening)