© Rootsville.eu

A.K. & The Brotherhood (SE)
tiltle: Oh Sedona!
music: Rock - Americana
release date: 2020
label: Paraply Records
promotion: Hemifrån (Peter Holmstedt)
info artist: A.K. & The Brotherhood

© Rootsville 2020


Het was singr-songwriter Alo Karlsson (A. K.) die een samenwerking met "The Brotherhood" wel zag zitten. Deze formatie bestaat uit Daniel Uhlas, Johan Glössner, Mattias Schertell en Henrik Ström. De samensmelting kwam er in 2015 en zo verscheen er in 2017 hun debuutalbum "The Outlaw Americana Sessions". Op deze "Oh Sedona!" krijgen we dan 12 originals van de hand van A.K.

Samen met enkele Zweeds landgenoten als gastmuzikanten trokken ze zo de studio in met deze "Oh Sedona!" als resultaat. Als opener van dit album werd er gekozen voor het rockende "Carolina Free Bird" waarna er de sfeervolle ballad "For The Long Run" volgt. Elk nummer op "Oh Sedona!" is toegestaan om de beste richting te kiezen. En het is de stem van Alo, diep, warm en overtuigend, vol van eigenwijsheid, twijfel en verdriet, afhankelijk van wat het nummer moet projecteren, dat alles bij elkaar houdt.

"Oh Sedona!" zit boordevol goed geschreven, to the point nummers, een elegante, gedetailleerde productie en soms grote refreinen. We krijgen ook het jazzy getinte "Guiding Light" en ook met het afsluitende "Broken Rainbows " kiezen A.K. & The Brotherhood resoluut voor een mooie ballad.

tracks:

01 Carolina Free Bird
02 For The Long Run
03 (Livin' On) Tupelo Time
04 Sweet Miranda
05 Big City Sidewalks
06 Where All The Dreams Go
07 Miles and Memories
08 Man Up
09 Guiding Light
10 Halfway To Anywhere
11 Like The Devil Reads The Bibble
12 Broken Rainbows