© Rootsville.eu

All Them Witches (US)
tiltle: Nothing As The Ideal
music: Neo-Psychedelic Bluesrock
release date: september 04, 2020
label: New West Records
info artist: All Them Witches
promotion: Pias (Sjuul Kok)


© Rootsville 2020


"All Them Witches" is een in 2012 opgerichte Amerikaanse neo-psychedelische bluesrock-band uit Nashville. De muziek vertoont invloeden uit de jaren zestig en zeventig. Het debuutalbum Our Mother Electricity kwam in 2012 uit bij het Duitse Elektrohasch. Al snel kwam daarna de EP Extra Pleasant uit, die met twee microfoons direct op een cassetterecorder werd opgenomen. Het tweede studioalbum, Lightning at the Door (2014), werd aanvankelijk uitgebracht op de eigen Bandcamp-pagina, maar werd later gedistribueerd door Tone Tree Music.

“Nothing As The Ideal” werd opgenomen in Studio 2 van de befaamde Abbey Road Studios met hulp van mixing engineer Mike Allred. All Them Witches’ zesde studio-album, dit keer voor het eerst als trio, bevat weer hun unieke mix van ‘alternative rock, psychedelic desert blues, classic heavy rock and dark country’. De Abbey Road vibe (denk aan Pink Floyd en The Beatles) gemixed met de Nashville band’s signature dirty rock sound resulteerde in ‘the most experimental though cohesive album.

"All Them Witches" hebben een carrière opgebouwd met het spelen van muziek die niet in één specifiek genre kan worden ondergebracht, maar een enigszins geniale mix is van alternatieve rock, psychedelische desert blues, klassieke heavy rock en donker country. “Nothing As The Ideal” werd opgenomen in Studio 2 in de wereldberoemde Abbey Road Studios (o.a. Pink Floyd, The Beatles), met de hulp van oude mixer-engineer Mikey Allred. De geschiedenis en sfeer van die omgeving legden de basis voor wat komen zou.

De kenmerkende psychedelische bluesriffs, meedogenloze drums, melodieuze baslijnen en niet-lineaire teksten van de band zijn allemaal aanwezig. Het resulterende album is een tot nadenken stemmende headbanger die tot nu toe het meest experimentele maar samenhangende album van de band is. Het is ook hun zwaarste album, gekenmerkt door hun breedste sferen en vibes, intiem en pummelend. Het is ook hun eerste volledige album als een gekoppeld trio, hun kleinste iteratie als band.

tracks:

1 Saturnine & Iron Jaw
2 Enemy Of My Enemy
3 Everest
4 See You Next Fall
5 The Children Of Coyote Woman
6 41
7 Lights Out
8 Rats In Ruin