© Rootsville.eu

Amber Weekes (US)
tiltle: The Gathering
music: Vocal Jazz
release date: 2020
label: Amber Inn Productions
promotion: Jazz Promo Services
info artist:
Amber Weekes

© Rootsville 2020


Amber Weekes, een populaire en jeugdige jazz-zangeres, heeft haar eerste kerstalbum, The Gathering, uitgebracht. Ze gebruikt de arrangementen van Mark Cargill voor een cast van topmuzikanten uit Los Angeles, waaronder pianisten Josh Nelson, Tony Campodonico en Eddy Olivieri, bassisten John B. Williams, Adam Cohen en Kevin Brandon, drummers Fritz Wise, Sinclair Lott en Nathaniel Scott , gitaristen Paul Jackson, Jr, Doug MacDonald en Jacques Lesure, tenorsaxofonist Rickey Woodard, trompettist Andrew Carney en een strijkerssectie. Ze voert consequent stimulerende versies van Yuletide-favorieten uit plus een paar verrassingen.

Het album begint met een vrolijke vertolking van "The Christmas Waltz" die de nadruk legt op de prachtige stem van Amber Weekes. "I'll Be Home For Christmas" bevat het zelden gehoorde couplet, heeft een plek voor de gitaar van Paul Jackson Jr. en krijgt een lichte bossa-novabehandeling die Shirley Horn waardig is. De klassieker "My Romance" van Rodgers and Hart laat Ms. Weekes veel warmte zien terwijl ze out-of-tempo zingt, wat een dromerige sfeer creëert.

"I Saw Mommy Kissing Santa Claus" wordt opgevat als een swinger met uitstekende uitspraken van Woodard's tenor en pianist Campodonico. "Some Children See Him" ​​heeft een tedere stem en een prominente plek voor de beklijvende doedelzakken van Ernie Fields Jr. Een vrolijk "What Are You Doing New Year's Eve" en een uitbundig "Winter Wonderland" gaan vooraf aan een zoete versie van "Silent Night" die gevuld is met rustige emotie en prima spel van Nelson op keyboards. Een zorgeloos “Let It Snow” en het soulvolle en feestelijke kerstorigineel “The Gathering” (met een indrukwekkende vioolsolo van Mark Cargill) sluiten het memorabele programma af.

Amber Weekes werd geboren in Los Angeles uit een paar zangers wiens erfgoed als Harlemites een belangrijke invloed was. Ze is van jongs af aan zangeres en zong in een ontelbaar aantal clubs en podia in Zuid-Californië en trad op op het New Rochelle Jazz Festival in New York en in Caesar’s Palace in Las Vegas. Amber studeerde zang bij leraren als Gwendolyn Wyatt, Phil Moore Jr, Catherine Hansen, Sue Fink en, belangrijker nog, Sue Raney. Ze maakte haar opnamedebuut met haar ’Round Midnight-album en bracht onlangs Pure Imagination uit.

Een heerlijke aanwezigheid in de jazzscene van Zuid-Californië, Amber Weekes 'gedenkwaardige stem, veelzijdigheid en expressieve stijl maken haar een om naar te kijken en The Gathering een kerstjazzalbum dat je niet mag missen

tracks:

01. The Christmas Waltz
02. I’ll Be Home For Christmas (featuring Paul Jackson, Jr.)
03. My Romance (Christmas Mix)
04. I Saw Mommy Kissing Santa Claus
05. Some Children See Him
06. What Are You Doing New Year’s Eve
07. Winter Wonderland
08. Silent Night
09. Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!
10. The Gathering