© Rootsville.eu

Amberly Chalberg (US)
tiltle: Hi-Line
music: Singer-songwriter - Americana
release date: march 20, 2020
label: Independent
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Amberly Chalberg

© Rootsville 2020


Ik moet toegeven dat deze "Amberly Chalberg" voor mezelf nog een onbeschreven blad is maar al meteen bij de eerste tonen van "The Whiskey Song" voel ik de rillingen opkomen en dit in een positieve manier. Het was doordat in 2013 bij haar vader darmkanker werd vasgesteld dat Amberly de nood voelde om enkel nummers te gaan schrijven welke kwamen te staan op haar EP "There Will Come A Day" dat dan in 2015 werd uitgegeven.

Dit album verscheen vorig jaar al in haar land van afkomst maar komt nu op 20 maart uit in de rest van de wereld. "Hi-Line" is dan ook het eerste full album van Amberly Chalberg. Amberly is geboren en getogen in Montana, al op jonge leeftijd muzikaal opgegroeid en speelde piano en zang in schoolkoren maar zoals zo vaak gebeurt, gingl dat spel en vermaak op in de volwassenheid. Het was pas na trouwen en verhuizen naar Denver, Colorado, dat Amberly zich zo voelde om terug te keren naar haar muzikale roots. Omdat ze thuis geen ruimte had voor een piano, kocht haar man Kit een Emmylou Harris Gibson L-200-gitaar en ze begon het te spelen. En wat zijn we dankbaar aan haar man.

Op deze "Hi-Line" vinden we 12 nummers terug, het ene al mooier dan het ander maar allen doordrongen van de weemoedige sound die eigen is aan haar. Mooier, mooi, mooist, zoals bij het beluisteren van "Everything I Wanted ". Ik zou haast kunnen stellen van, niet voor emotionele zielen want dan komen er ongetwijfeld tranen bij kijken. Gelukkig staan er ook enkele meer up-tempo tracks op zoals het met country geïnfecteerde "Crazy Bout You" en het afsluitende "Whising Well".

Nummers als "One Last Time" en " Tell Me We’re Gonna Make It" zijn al even weemoedig als mooi en zetten haar stemtimbre in het juiste daglicht. Volgt er ook nog het waanzinnig mooie " Slippery Slope", eentje waarop Norah Jones wel jaloers zal op zijn. Amberly Chalberg zal misschien voor velen hier in ons continent nog onbeschreven zijn maar daar zal deze "Hi-Line" zonder meer verandering in gaan brengen. Mooi veel te mooi om waar te zijn, top klasse!

tracks:

01. The Whiskey Song
02. Everything I Wanted
03. Crazy Bout You
04. Drunk
05. Lil Bit Country
06. I Apologize
07. One Last Time
08. Tell Me We’re Gonna Make It
09. Slippery Slope
10. Family’s Just a Word
11. Supermoon
12. Wishing Well