© Rootsville.eu

Andrew Alli (US)
tiltle: Hard Working Man
music: Blues
release date: 2020
label: EllerSoul Records
info artist: Andrew Alli

© Rootsville 2020


Zoals steeds is het altijd leuk een nieuwe ontdekking te doen, zo ook met deze Andrew Alli. Als je iemand bent die echt van goede bluesharmonica houdt in de traditie van Little Walter, dan is Andrew Alli jouw man.

Opkomende harmonica-sensatie Andrew Alli komt uit Richmond, VA, hetzelfde gebied van zijn mentor, de Piemontese harpmeester, Phil Wiggins. Alli blaast niet alleen zijn bluesharp in een intense, landelijke stijl, hij kan ook met passie zingen. Hij is een jonge gast met een oude ziel. Allie heeft de groten bestudeerd.

Als aanvulling op Alli's old school aanpak, speelt een gitarist die graag speelt met vintage apparatuur, Big Jon Atkinson, niet alleen gitaar en bas op ‘Hard Workin 'Man’, Alli's debuut als bandleider, maar deed hij ook de engineering, mixen en masteren.
Negen van het dozijn songs, zijn van Alli, hetzij instrumentalen of gezongen deuntjes. Hij behandelt 'Good Things' van Harmonic George Smith, 'Walters Sun' van Big Walter Horton en 'One More Chance' van Little Walter. Net als de geweldige klassieke bluesplaten loopt elk nummer twee tot drie minuten.

De missie van Alli is om een ​​jonger publiek aan te trekken, en hij heeft een trouwe schare fans opgebouwd in de omgeving van Richmond. In het begin van zijn dertiger jaren maakte Alli deel uit van een kleine jeugdgolf in de blues, waaronder zijn af en toe reizende partner Jontavious Willis en Christone "Kingfish" Ingram. (Gary Clark Jr. zit ook in de leeftijdsgroep van Alli, hoewel hij aantoonbaar zijn bluesbasis heeft overstegen en een superster is geworden.) Alli's bekwaamheid op de bluesharp is bijzonder indrukwekkend zeker als je weet dat hij pas op zijn twintigste begon met spelen.

Alli is een geweldige speler die het geluid en de geest van de muziek vastlegt als een bluesmeester. “Hard Workin ’Man “is een indrukwekkend debuut met zijn eigen nummers en de manier waarop hij het hart van de traditionele harpmelodieën van "Little Walter" Jacobs, Big Walter Horton en George "Harmonica" Smith volledig vast legt. Daarenboven liet Alli zich begeleiden door niets anders dan toppers.

De eerste full-cd van deze man is duidelijk een voltreffer en zal menig bluesliefhebber zeker en vast bevallen. Alli is iemand om in het oog te houden, want we zullen er nog één en ander van horen. Hij heeft alles om het verder te maken: een diepe warme en rijke stem en fantastische skills op de Mississippi saxofoon.

tracks:

01. Hard Working Man
02. AA Boogie
03. Good Things
04. Going Down South
05. Walters Sun
06. 30 Long Years
07. Chrome-A-Thick
08. Texas Woman
09. Walkin' Down
10. Easy Going Man
11. One More Chance
12. So Long

Musicians:

Andrew Alli: Harmonica en zang
Jon Atkinson: gitaar en bas
Carl Sonny Leyland: piano
Danny Michel: gitaar
Devin Neel en Buddy Honeycutt op drums