© Rootsville.eu

Andrew Hawkey (US)
tiltle: Long Story Short
music: Singer-songwriter
release date: april 03, 2020
label: Mole Lodge Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Andrew Hawkey

© Rootsville 2020


Op dit nieuwe album "Longs Story Short" van de folksinger Andrew Hawkey onthult hij 8 originals en twee covers. Een album dat vorig jaar werd opgenomen met als producer en multi-insrumentalist Clovis Phillips.

Andrew Hawkye die in Wales leeft draait mede door zijn 77 jaar al wel een tijdje mee in de folk-scène. Door het relax brengen van zijn nummers lijkt zijn Britse folk op te gaan in Amerikaanse Americana. Alle nummers worden in alle eenvoud in zo een intieme sfeer gebracht dat wegdromen vanzelfsprekend wordt.

Naast zijn eigen originals brengt hij met "The Believer" van Bob Carpenter en "You New" van Zoe Spencer. Twee collega-muzikanten die op zijn bewondering kunnen rekenen. "Long Story Short" is de opvolger van het in 2015 uitgebrachte album "What Did I Come Up Here For?" en brengt een mix van nummers met een sfeer van country, blues en folk. Mooii is alvast het met soul en blues doordrongen "Jones on Me", een nummer met een beetje de klankkleur van een Randy Newman.

Andrew Hawkye werd geboren op 1 september 1942 in Noord-Cornwall. Zijn eerste huis was een van de oudste huizen in de provincie en de sterke bovennatuurlijke aanwezigheid liet een blijvende indruk achter. In 1948 verliet hij Cornwall en verhuisde snel naar Surrey, Cheshire en Devon. Getraumatiseerd door de uitsplitsing van de ouders, verliet hij het privé-internaat op 15-jarige leeftijd waarna 12 stielen en 13 ongelukken zijn deeel leken te worden. Eindelijk verhuisde hij in 1964 naar Londen. Muziek werd meer en meer zijn ding.

In 2010 keerde hij terug naar Wales, na een verblijf van twee jaar in Bretagne, en vestigde zich in Llanidloes, Powys, dat zijn geboortestad blijft. Hij keerde terug naar live optredens als lid van de lokale 5-delige blues-outfit, The Blues Occasionals. In 2015,bracht hij onder eigen beheer een solo album uit. Zijn indrukwekkende CV bevat opnamesessies en tours met Jerry DeCicca, Nashville country songwriterlegende Gail Davies, Welsh harpist Harriet Earis, het Beth Prior Collective, zydeco ster Corey Ledet, Louisiana's Courtney Granger, de Flatville Aces, bluesman Wayne Martin en nog veel meer).

tracks:

01. Dear Friend
02. Golden Heart (on a Rusty Chain)
03. Painter
04. Spirit
05. A Little More
06. The Believer
07. Jones on Me
08. You Knew
09. Stony Land
10. Long Story Short