© Rootsville.eu

Ann Lee (B)
tiltle: Down The Road (EP)
music: Soulful Blues & Americana
release date: 2020
label: Records DK
info artist: Ann Lee

© Rootsville 2020


Deze nieuwe roots formatie heeft als frontvrouw de uit Roeselare wonende Annelies Vandenabeele en zijn mede door hun debuut EP "Down The Road" verantwoordelijk voor een nieuwe frisse wind in ons roots milieu. Het begon voor Annelies al tijdens haar tienerjaren topen ze met hun groep "Hum of Venice" al de muzikale paden trachten te verkennen. Door uiteindelijk te belanden bij de retro-party band "The Crovettes" kwam ze aldaar haar muzikale voorkeur te bepalen en zo ontstond in 2016 deze "Ann Lee". In eerste instantie was het nog met regelmaat bijsturen maar nu zitten de bandleden in de juiste flow en brachten zo hun verfrissend debuut EP op de markt.

Daar het fysieke exemplaartje nog op zich laat wachten is het momenteel behelpen met de link naar "Spotify" en daar moeten we de nodige hinderlijke reklame bij het herbeluisteren er maar bij nemen. Tot zover het negatieve want met opener en titeltrack "Down The Road" zitten "Ann Lee" meteen on track. Vrolijke rootsmuziek met daarbij de heerlijke klanken van de Mariachi trompet die ons daarbij nog eens laat verdwalen in een Galexico sfeertje.

Met het meer rustige "Bad Timing" blijven we in dit Mexicaans sfeertje en doet haar klankkleur me toch ook een beetje terugdenken aan deze van Dani Klein, en dit heeft een meer dan positieve weerklank. Hun muzikale statement is een mix van aangename Americana tot soulful blues met ook bij wijlen een knipoog richting rockabilly, de ultieme retro sound dus. Als vurige fan van onder meer Belgische talentvolle bands als "Handkerchief" en "Mary's Little Lamb" belanden zo ook deze muzikanten van "Ann Lee" bij mij in de bovenste lade.

Vergelijkingen blijven er uiteraard altijd wel, zeker wanneer het hier nog een vrij relatieve onbekende band betreft. Zo is er ook "This Place", een nummer waarbij er een beetje Twang in de spotlights komt te treden en deze Annelies zich zo bevordert tot het vrouwelijke equivalent van de laidback voice van Bernie Batke en dan komen we zo uit bij "Smokestack Lightnin'", waarbij we willen toelichten dat het hier uitstekende kwaliteit betreft wat deze "Ann Lee" ons komt voor te schotelen.

Deze "Ann Lee" zwaait ons uit met het vrolijke en van country geïnfecteerde "Danville Road" en daardoor mogen ze van mij alvast terug richting studio voor een full CD. Top en Belgisch op de koop toe.

tracks:

01 Down The Road
02 Bad Timing
03 This Place
04 Samuel
05 Danville Road

musicians:

Annelies Vandenabeele: vocals, acoustic guitar
Wesley Vandewalle: trumpet
Bart Parmentier: double bass
Maarten Biesbrouck: guitar
Hélène Declerck: drums