© Rootsville.eu

Anthony Geraci (US)
tiltle: Daydreams in Blue
music: Blues
release date: july 10, 2020
label: Shining Stone Records
info artist: Anthony Geraci

© Rootsville 2020


Anthony Geraci werd in 1954 geboren in New Haven en kwam al vlug in de ban van de "Black & White Keys". Ondertussen is Anthony een veteraan te noemen in de blues scène en speelde hij door de jaren heen samen met heel wat namen als Muddy Waters, Big Joe Turner, J.B. Hutto, Otis Rush, Big Mama Thornton, BB King en Buddy Guyom er maar een paar te gaan noemen.


Anthony Geraci photo © Rootsville

Geraci is een origineel lid van Sugar Ray and the Bluetones en van Ronnie Earl and The Broadcasters waarmee we hem vorig jaar nog aan het werk zagen bij KTBA te Vlierden. In 2008 werd hij genomineerd voor twee W.C. Handy Awards. Voor zijn album ‘Fifty Shades Of Blue‘ uit 2015 kreeg hij drie nominaties (Album of the Year, Traditional Album of the Year en Song of the Year voor het titelnummer). Geraci werd ook genomineerd voor de prestigieuze Pinetop Perkins Piano Player of the Year Award.

Deze "Daydreams in Blue" is de opvolger van het in 2018 uitgegeven "Why Did You Heve To Go". Normaliter staat Anthony nog op de affiche van "Bay-Car Blues" in november van dit jaar maar met hoogstwaarschijnlijke zekerheid kunnen we door de Corona pandemie nu al wel stellen dat het niet zal gebeuren.

Voor dit nieuwe album deed hij ook beroep op Dennis Brennan, Walter Trout en Monste Mike Welch, en voor Mike heeft dit ook wel te maken met het afsluitende "Ode To Todd, Ella And Mike Lebetter". Verder vinde we op deze "Daydreams in Blue" in totaal 12 nummers terug, een album waarvoor hij gaat grasduinen in diverse genres van de blues en zo verwijst hij met "Tomorrow May Never Come" uiteraard naar de periode van Swamp pop en waarvoor we voor het origineel al terug moeten naar de fifties.

Met "Daydreams Of A Broken Fool" krijgen we de piano toetsen van een rumba wat ons zo terugbrengt tot bij wijlen Dr. John. Ook met "Tutti Frutti Booty" blijven we in "The Big Easy" met dit oudje van Dave Bartholomew en een knipoog richting Little Richard. De lichte jazzy swing van "Hard To Say I Love You" laat zien dat Anthony niet gedesoriënteerd zou zijn in het register van een Red Garland of een Count Basie, en het smakelijke "Living In The Shadow Of The Blues". "Crazy Blues / Mississippi Woman" zet zich voort in de ader van Chicago van Muddy Waters, Otis Spann en Jimmy Rogers, met een korte slide solo van Welch voor een goede maatregel, voordat Anthony deze uitstekende album afrondt van de jazzy instrumentale short "Ode To Todd, Ella & Mike Ledbetter". Knap statement met een reisje doorheen het blues landschap.

tracks:

 1. Love Changes Everything
 2. Tomorrow May Never Come
 3. No One Hearts My Prayers
 4. Daydreams Of A Broken Fool
 5. Mister
 6. Tutti Frutti Booty
 7. Jelly, Jelly
 8. Dead Man’s Shoes
 9. Hard To Say I Love You
 10. Living In The Shadow Of The Blues
 11. Crazy Blues/Mississippi Woman
 12. Ode To Todd, Ella And Mike Lebetter