© Rootsville.eu

Anton O'Donnell (UK) ft. Charlotte Marshall
tiltle: Christmas Ain't The Same (EP)
music: Rockabilly Blues - Soul
release date: december 04, 2020
label: Need To Know Music
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Anton O'Donnell

© Rootsville 2020


X-mas with some Twang, dat is het resultaat van de samenwerking van Anton O'Donnell en Charlotte Marshall. De in Glasgow gevestigde singer-songwriter Anton O'Donnell is al een tijdje aan bezig en kennen we ook van "Anton & The Colts". Als veteraan toerde hij door Europa en de Verenigde Staten en bracht in 2020 twee solo-singles op de markt. 'Say Their Names' en 'On The Way Down', terwijl we navigeren door de shutdowns en aanhoudende pandemie.

Het hele jaar door heeft Anton zijn tijd gestoken in het schrijven en opnemen van liedjes die richting zijn solo debuut zullen gaan. Bovendien heeft "Anton & The Colts",gewerkt aan hun tweede album, daaropvolgend de release van hun single ‘Boy Living For The Weekend’, uitgebracht in juni 2020.

Charlotte Marshall kennen we dan weer van "Charlotte Marshall & The 45's" en is de regerende koningin van de bluesscene van Glasgow. Beide zagen het zitten om voor kerstmis deze "Christmas Ain't The Same" uit te gaan brengen met daarop 2 van de 3 nummers waaraan Charlotte haar medewerking zou leveren.

Opener is het door twang geïnfecteerde "New Year or Halloween" en daarbij bevinden we ons bij de rockabilly-blues. Heerlijke en opwindende binnenkomer dit duet van Anton en Charlotte. Wie gedacht had dat deze EP zo verder zou verlopen moet wel wat bijstellen nadat we met " Ain’t No Way (I’m Missing Christmas with You)" volop de soul binnen laten. Als afsluiter komen we met "Xmas Ain’t the Same " dan met deze prachtige ballad in de kerstsfeer.

tracks:

1. New Year or Halloween
2. Ain’t No Way (I’m Missing Christmas with You)
3. Xmas Ain’t the Same